Bouwmarkten moeten hun click & collectregels aanpassen zodat de regels bij alle winkels hetzelfde zijn. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl

Doe-het-zelfzaken mochten vanaf het begin van de lockdown al open voor het afhalen van bestellingen. Nu ook de niet-essentiële winkels open mogen voor click & collect, worden de regels gelijkgetrokken. Het betekent onder meer dat er ook bij de bouwmarkt vier uur tussen bestellen en ophalen moet zitten. Ook moeten sommige afhaalpunten aangepast worden.

"We hebben ons steeds aangepast, dat doet heel Nederland, dus dat doen we nu ook weer", zegt een woordvoerder van Intergamma (moederbedrijf Gamma en Karwei). Bij Hornbach zat er al vier uur tussen bestellen en afhalen. Praxis hanteerde hier twee uur voor. "We hebben veranderingen in de IT doorgevoerd, zodat de tijd tussen bestellen en afhalen naar vier uur gaat", aldus een woordvoerder. 

Er moet vier uur tussen bestellen en afhalen zitten om funshoppen te voorkomen, meent het kabinet. Om diezelfde reden mogen winkels retouren ook niet aannemen momenteel.