Bouwmarkten moeten regels click & collect aanpassen

Bouwmarkten moeten regels click & collect aanpassen

Bouwmarkten moeten hun click & collectregels aanpassen zodat de regels bij alle winkels hetzelfde zijn. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl

Doe-het-zelfzaken mochten vanaf het begin van de lockdown al open voor het afhalen van bestellingen. Nu ook de niet-essentiële winkels open mogen voor click & collect, worden de regels gelijkgetrokken. Het betekent onder meer dat er ook bij de bouwmarkt vier uur tussen bestellen en ophalen moet zitten. Ook moeten sommige afhaalpunten aangepast worden.

"We hebben ons steeds aangepast, dat doet heel Nederland, dus dat doen we nu ook weer", zegt een woordvoerder van Intergamma (moederbedrijf Gamma en Karwei). Bij Hornbach zat er al vier uur tussen bestellen en afhalen. Praxis hanteerde hier twee uur voor. "We hebben veranderingen in de IT doorgevoerd, zodat de tijd tussen bestellen en afhalen naar vier uur gaat", aldus een woordvoerder. 

Er moet vier uur tussen bestellen en afhalen zitten om funshoppen te voorkomen, meent het kabinet. Om diezelfde reden mogen winkels retouren ook niet aannemen momenteel. 

 

Reacties 4


ikke weet het 10 feb, 16:59

Geldt dit dan ook voor Kruidvat ???
Met alle branchevreemde artikelen


R de Vries 10 feb, 17:07

Het kabinet zwalkt van links naar rechts en weet niet waar men t over heeft.
Eerst mogen de bouwmarkten een uitzonderingspositie innemen om essensiele producten te leveren en nu voor alle NIET essensiele winkels de maatregelen worden versoepeld met Click en Collect worden de regels voor de bouwmarkten "verzwaard". Dus consument als u nu een defecte afvoer of waterleiding heeft kan de bouwmarkt u wel helpen maar moet die lekkende leiding nog wel even 4 uur geduld hebben. Ongeloof alom.


Anton de Vries 11 feb, 15:48

Snap niet waarom die 4 uur, om funshoppen te voorkomen? Maar de winkels zijn dicht.
Dus als ik om 15 uur iets bestel kan ik dat niet zelfde dag halen, kromme regels.en inderdaad, Kruitvat met 1 stelling medicijnen noemt zichzelf drogist, mag alles verkopen, lijkt meer op een action qua assortiment.


Angelique Scholten 17 feb, 07:34

Heel vervelend allemaal hoorde van iemand uit frankrijk overal mondkapjes dragen alles is open en vanaf 18.00 uur lockdown zo kan het dus ook

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!