De faillissementsaanvraag van Perry Sport door de Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon is afgewezen. Dat meldt moederbedrijf Sports Unlimited Retail, waar ook Aktiesport onder valt.

Van Loon eiste dat het bedrijf de volledige huur betaalt. Sinds alle vestigingen in december door de lockdown zijn gesloten, betaalt de keten de helft. "Dit percentage is in overeenstemming met de ontwikkeling van de jurisprudentie in de afgelopen maanden." Met de meeste verhuurders kwam het tot een akkoord, maar met Van Loon lukte dat niet. Van Loon vroeg in het voorjaar ook al het faillissement van de keten aan. De partijen kwamen er toen alsnog uit.

"Wij zijn van mening dat het rechtsmiddel dat de heer Van Loon hanteert – het aanvragen van ons faillissement – in deze situatie volstrekt ongepast en niet proportioneel is", zegt Sports Unlimited Retail. Het bedrijf vraagt zich af of de vastgoedondernemer zich heeft gerealiseerd wat de gevolgen van een faillissement zouden zijn geweest voor de 1800 medewerkers. Sports Unlimited Retail zegt te hopen dat Van Loon stopt met zijn pogingen om retailbedrijven failliet te laten verklaren.