Faillissementsaanvraag Perry Sport afgewezen

Faillissementsaanvraag Perry Sport afgewezen

De faillissementsaanvraag van Perry Sport door de Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon is afgewezen. Dat meldt moederbedrijf Sports Unlimited Retail, waar ook Aktiesport onder valt.

Van Loon eiste dat het bedrijf de volledige huur betaalt. Sinds alle vestigingen in december door de lockdown zijn gesloten, betaalt de keten de helft. "Dit percentage is in overeenstemming met de ontwikkeling van de jurisprudentie in de afgelopen maanden." Met de meeste verhuurders kwam het tot een akkoord, maar met Van Loon lukte dat niet. Van Loon vroeg in het voorjaar ook al het faillissement van de keten aan. De partijen kwamen er toen alsnog uit.

"Wij zijn van mening dat het rechtsmiddel dat de heer Van Loon hanteert – het aanvragen van ons faillissement – in deze situatie volstrekt ongepast en niet proportioneel is", zegt Sports Unlimited Retail. Het bedrijf vraagt zich af of de vastgoedondernemer zich heeft gerealiseerd wat de gevolgen van een faillissement zouden zijn geweest voor de 1800 medewerkers. Sports Unlimited Retail zegt te hopen dat Van Loon stopt met zijn pogingen om retailbedrijven failliet te laten verklaren.

Reacties 5


x y 15 feb, 12:25

Het blijft een rare zaak dat retailers denken dat je je niet meer aan de afspraken hoeft te houden als gevolg van de Coronacrisis. Dat je probeert om er in onderling overleg uit te komen is een goede zaak, maar uiteindelijk zullen de gemaakte afspraken toch moeten gelden als je er niet uitkomt. Heeft de retailer al nagedacht op wie de verhuurder zijn verliezen weer af moet wentelen? Geeft de retailer de ook korting aan zijn klanten die het misschien ook moeilijker hebben door de Coronacrises?


Joost Kriek 15 feb, 14:14

Ja, de retailer geeft al volop kortingen die ze normaal niet doen want anders komen ze niet van hun voorraad af en kunnen ze de rekeningen niet meer betalen. Er is nu jurisprudentie dat verhuurders niet meer simpel kunnen zeggen contract is contract. Het is van de zotte dat we als samenlevingen allerlei steunmaatregelen opzetten zodat de sterkste schouders maar betaald kunnen blijven worden. Dat zogenaamde samen de pijn delen geldt ook voor verhuurders. En ja, er zijn er zat die mee willen denken en daar naar handelen maar ook genoeg die keihard zijn deze crisis en die krijgen de laatste weken de deksel op hun neus.


Mark De Jong 15 feb, 15:43

@joost waar zie jij al die extra kortingen? Ik zie ze niet. Ze proberen alles maar de merken terug te sturen hoor.


Domme Gans 15 feb, 16:11

@Joost Kriek. U "geniet" sedert half december jl ook van 50% van uw salaris gezien uw enigszins weinig doordachte reactie?
... Of heeft u met thuis zitten lekker de volle mep ontvangen? Lekker makkelijk praten over incentives uit de beurs van een ander (verhuurders) die geen enkele staatssteun ontvangen.
Erg dom


Joost Kriek 15 feb, 19:09

Ja, ik zie inderdaad al volop kortingen en nee merken nemen niet zomaar alles terug. Ze doen wel meedenken daar waar sommige verhuurders bot zeiden je moet maar betalen. Verhuurders die hier zo geïrriteerd reageren geven duidelijk aan dat ze geen benul hebben van de noodsituaties in de retail. Op hun pik getrapt omdat ze na een jaar ook eens wat gaan voelen van de crisis. En nogmaals lang niet alle verhuurders hebben zich zo opgesteld maar andere wel en dat was geen kleine groepje.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!