Het beste van RetailTrends: week 6

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Zes vragen aan Martijn Rozenboom (Miss Etam)
Het einde is nabij voor Miss Etam en het veel kleinere Steps. Eigenaar Martijn Rozenboom heeft voor de twee modeketens uitstel van betaling aangevraagd. RetailTrends legde hem schriftelijk zes vragen voor.

Podcast: Retaillessen van Cora Kleinhout (Gamma)
In 2010 stapt Kleinhout over naar de retail. Ze wordt marketing director Praxis. Na een spannend avontuur als zelfstandig ondernemer vervolgt Kleinhout haar retailcarrière als directeur van de retailformules Pets Place en Boerenbond. Haar vele retail- en merkenlessen zet zij sinds twee jaar in bij doe-het-zelfketen Gamma. Laat je inspireren door de vele voorbeelden en anekdotes uit haar boeiende carrière.

Doorgroeien in een crisis; gouden tijden voor Tuinmeubelshop
Voor Tuinmeubelshop was 2020 verreweg het drukste jaar tot nu toe. Inderdaad, dankzij corona. Het familiebedrijf groeit dan ook vrolijk door. Half maart opent de twaalfde megastore, als de lockdown tenminste is opgeheven. In Almelo, vlak bij concurrent Kees Smit. "We kunnen prima naast elkaar bestaan", zegt medeoprichter Gerrit van der Garde.

Online platforms: meedoen of niet?
Online retail groeit al jarenlang veel harder dan fysieke retail. Online platforms nemen daarbij een steeds belangrijkere positie in. Retailers en merken staan voor de keuze of ze wel of niet met deze platforms gaan samenwerken. Een juiste afweging is maatwerk en vraagt om een strategische, operationele en financiële analyse.

7x waarom technologie je goed doet
Voor de een is technologie een vriend die het dagelijks leven eenvoudiger maakt, de ander vreest voor zijn privacy. Techexpert Sally Eaves behoort tot het eerste kamp. Sterker nog: technologie en de daaruit voortkomende data kunnen een belangrijke rol spelen in het oplossen van de complexe problemen van onze tijd, stelt ze. Dit is hoe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!