Supermarkt Deen verdwijnt uit het straatbeeld

Supermarkt Deen verdwijnt uit het straatbeeld

Supermarktketen Deen heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn tachtig winkels, distributiecentra en overige bedrijfsonderdelen. De vestigingen komen in handen van Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. 

Het is de bedoeling dat 39 winkels worden omgezet naar de Albert Heijn-formule. 22 winkels komen in handen van Vomar en 19 filialen worden overgenomen door DekaMart. Volgens Deen behouden de winkelmedewerkers hun baan. Wat de verkoop betekent voor de overige medewerkers, wordt later bekendgemaakt.

Volgens de van oorsprong Noord-Hollandse supermarktketen zouden de komende jaren ‘forse inspanningen’ nodig zijn om de markt bij te benen. De keten zou de nodige investeringen in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce niet kunnen ophoesten en zag zich daarom genoodzaakt het bedrijf te verkopen.

“We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren”, aldus algemeen directeur Leendert van Eck. "Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt.”

De verkoop moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Ook moet er nog afstemming plaatsvinden met de vakbonden en de betrokken ondernemingsraden. Naar verwachting worden de transacties in de tweede helft van het jaar afgerond. Financiële details over de verkoop zijn niet bekendgemaakt.
 

Reacties 11


Reinder Koornstra 16 feb, 11:12

Tja, het naar de beurs, of verkopen! Een probleem bij elk groot familiebedrijf waar teveel familieleden, mede aandeelhouders, geen enkele relatie meer met het bedrijf voelen en wel eens geld willen zien! Dat was bij V&D precies hetzelfde!
Iedereen zingt altijd de lof van familiebedrijven, maar dit is een nadeel waarover te weinig wordt nagedacht!


Loek Visscher 16 feb, 11:31

Deen was altijd een ander soort winkel dan de 3 kopers van het concern. Vriendelijk personeel, redelijke prijzen en een nauwe betrokkenheid met de klantenkring en streek waar de winkels gevestigd waren. Ik moet er niet aan denken straks mogelijk naar een Vomarwinkel te moeten gaan om mijn dagelijkse boodschappen te moeten doen. Waar blijft de verantwoordelijkheid van de familieleden van het concern die het vertrouwen van een grote klantenkring abrupt de nek omdraaien en nu lekker gaan cashen en de klanten in de kou laten staan!


Seb Seb 16 feb, 11:52

@Loek Visscher

Dat heet economie. Ik begrijp niet zo goed wat het probleem is. Waarom moet een eigenaar van een zaak verantwoordelijkheid tonen naar z'n klanten? Het blijft toch een supermarkt? Er hangt een ander merk boven, ja dat klopt, maar de mensen die er blijven werken zijn toch nog hetzelfde? Ik zie vooral meer voordelen. Breder assortiment, vernieuwing, innovatie, goedkoper boodschappen doen.

Als je nauwe betrokkenheid wilt, ga je maar naar het buurthuis. Daar is een supermarkt niet voor bedoeld.


bloempie bloem 16 feb, 11:58

Zowel Koornstra als Visscher praten naar ze verstand hebben...weinig.
Met Vendex is het bergafwaarts gegaan nadat KKR de zaak had leeggetrokken en bij Deen zouden de aandeelhouders dermate zware investeringen moeten doen, die mogelijk op termijn niet voldoende opleveren.
Dus heren geen onzin praten.


Ans Valk-Termeulen 16 feb, 12:57

We wachten het af,elk nadeel heeft zijn voordeel,ben blij dat het winkelpersoneel mag blijven nu de rest nog.


Mark De Jong 16 feb, 14:48

Werd tijd. Winkels vol met non food strips en schimmel mandjes.


W A 16 feb, 16:11

Jammer dat Deen verdwijnt. In de Supermarkt branche een van de betere werkgevers. Maar wel heel duur, duurder dan AH volgens mij.

Ook de bloemen waren erg goed. Maar met een marktaandeel van luttele procenten is het natuurlijk niet vol te houden. Ik denk dat er nog meer buurtsupers zullen volgen.


Bert Ysfogel 16 feb, 20:56

Deen duurder dan AH?


Chantal van Leeuwen 16 feb, 22:00

Ik vind het zo jammer! De Deen staat bekend om de mooie bloemen en plantjes. Elk week weer een wisselend assortiment. Mooie vazen en potten. Ook hele mooie betaalbare kamerplanten. Ja ik baal hier heel erg van.


Jan Kiezer 16 feb, 22:16

Ik vind Ah beter ook de informatie balie is beter heeft meer , Zoals staatsloterij bol.com service etc.

En natuurlijk pinautomaat en boodschappen scannen met je mobiel.

Ik hoop dat mijn deen een AH wordt. 😀


Ronaldo Draaisma 17 feb, 00:25

Waarom geen Dirk v/d Broek Wat is Daar mis mee die is ook goedkoper dan Ah van mij Mag het wel Dirk v/d Broek worden bij ons in Beverwijk in het Winkelcentrum De Beverhof. Want ze zijn al samen gegaan he met Dekamarkt en Dekamarkt en hebben we meer dan genoeg 2 in Beverwijk al en Dirk nog 0,0

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!