Kans dat winkels 3 maart open mogen lijkt klein

Kans dat winkels 3 maart open mogen lijkt klein

UPDATE: Ondernemers voeren de druk op: open met die winkels!

De kans lijkt klein dat de non-foodwinkels op 3 maart weer open mogen. Premier Mark Rutte zei donderdag in een Kamerdebat dat hij weinig ruimte ziet voor versoepelingen. "Ik ben er niet heel vrolijk over."

De huidige lockdown loopt tot en met 2 maart. Het kabinet maakt volgende week dinsdag bekend hoe het daarna verder moet. Rutte zei dat het kabinet bezorgd is over de oplopende besmettingscijfers en de situatie in de ziekenhuizen. De derde golf lijkt volgens hem onafwendbaar. "Het ziet er niet hoopvol uit."

Brancheorganisatie INretail vraagt al weken om de winkels 3 maart weer te openen. "Dat kan veilig en past ook in de pandemiefase waarin Nederland inmiddels zit." Volgens INretail dreigt er een kaalslag in de winkelstraten. Uit een enquête onder 1300 leden blijkt dat bij bijna driekwart van de gesloten winkels de omzet in januari zestig tot honderd procent is gekelderd. 72 procent maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de zaak. Een maand geleden was dat 63 procent.

Reacties 37


J B 19 feb, 10:28

Weet je waar ik niet vrolijk over word, dat winkels nu al 2 maanden dicht zijn, het was toch "maar" voor 3 weken. Het blijkt dat als je eenmaal dicht bent, je aan de goden bent overgeleverd. Laten we hopen dat er een aantal hun verstand terug krijgen, zodat de economie weer kan draaien. Want de vraag blijft, wie gaat dit betalen.....?? Het afhalen is ook voor de meeste winkels een doekje voor het bloeden..


ikke weet het 19 feb, 11:02

Gewoon ALLE winkels weer open, met maximaal aantal klanten per m2 .
Dit moet dan OOK gelden voor de supermarkten, en drogisterijen en laat ze daar maar eerst eens handhaven.

In de meeste gewone winkels zijn de 1e 3 maanden van het jaar toch geen hardlopers, dus zijn er sowieso al minder klanten.

Wij hebben een zaak van 600m2 en als er in deze tijd meer dan 10 klanten tegelijk zijn is het veel, dus ruimte en afstand genoeg.

De compensatie regels zijn net als de Efteling, gewoon een sprookje, je kunt hier amper je privé hypotheek van betalen, laat staan de huur van het bedrijfspand , verzekeringen, gas water licht en oh ja .... je moet ook nog eten, bijna vergeten.

Het Click en Collect verhaal werkt in de meeste winkels ook niet, de consument wil kijken , voelen en kopen, en wij moeten ze hiermee verleiden tot meer te kopen.

De paar Click & Collect orders brengen het licht nog niet eens op.

De grote webshops zoals een Bol.com lachen lekker in hun vuistje.
Zal daar GEEN corona heersen ?? En zal daar wel 1,5mtr afstand gehouden worden ?
Bij verkoudheid thuisblijven is het advies, maar als Polski daar werkt en hij blijft met een verkoudheid thuis, dan heeft ie geen Euro niks nie, dus wat zegt Polski..... Iek komme werke wel.

Dus overheid.... Controleer, Test en handhaaf maar eens bij dit soort bedrijven.


Ger Tielemans 19 feb, 11:23

Neem een voorbeeld aan de Belgen waar de winkels, kappers en overige contactberoepen gewoon open zijn, waar personeel tijdens de lockdown technisch werkeloos was, geen kosten werkgevers, NOW en TVL zijn zoethoudertjes dekken niet de loonkosten en overige kosten. Rutte is geen leider maar loopt als een schaap achter Merkel aan.


Nicette Damascus 19 feb, 12:28

Voornamelijk de sportscholen moeten open . Mijn lijf is alleen sporten in balans te houden en met chiropractor en nu kan geen van beide. Echt belachelijk dat slijterijen die niet helemaal aan je gezondheid bij dragen wel open blijven . Sommige dingen zijn heel dubbel . Snap heus wel dat de jonge en Rutte hun best doen . Ik had niet in hun schoenen willen staan . Maar we moeten ook zelf zelfstandig genoeg zij. Om onze eigen verantwoordelijkheid te nemen . Ook al wordt het niet door kabinet opgelegd . Iedereen moet beseffen dat je zelf gezond wil blijven en ook op je mede mens leren .


Hilda Windhoud 19 feb, 12:31

Dan gaan we allemaal kapot Rutte!!
En anders een zak met geld doneren voor alle kleding die weggegooid kan worden van de winter/kerst en voorjaar.
En graag salaris voor al die weken


José van den Berg 19 feb, 12:55

Laat de kleine speciaal winkels weer opengaan zodat ze nog bestaansrecht hebben, geen financiële hulp meer nodig hebben en ervoor kunnen zorgen dat de drukte in de supermarkten wat gaat afnemen. Ik noem dit een win win situatie.


c.t. de koning 19 feb, 13:03

Als we kunnen gaan stemmen op 1.5 meter kunnen de winkels ook open, en in de tweede kamer wordt ook koffie op 1.5 meter geserveerd, dat kan de horeca ook. Supermarkt medewerkers met voorrang vaccineren
een schande dat ik hier niemand over hoor.
De arrogantie van de macht regeerd.
su


Gerard Jansen 19 feb, 13:17

Stap over op Personal Shopping in modezaken en maak een afspraak met je klant, dit is te controleren en er is per winkel ruimte genoeg om dit te organiseren. Click & Collect is een wassen neus, als dit zo door gaat dan gaat het de VVD veel stemmen kosten op 17 maart.


Ben Kuiper 19 feb, 13:26

Shoppen op afspraak. Wat is dan het probleem ? In de supermarkt lopen hele hordes klanten tegelijk.
Als dit aanhoudt helpt Rutte de hele retail om zeep. Niet nodig volgens mij.


hans kuyk 19 feb, 14:03

Rutte en VVD,Weg ermee.
Als het nog langer dan 3 maanden gaat duren gaat de helft op de fles.
Die vergoedingen stellen niets voor!
En daarna.?Dan gaan de belastingen NOG hoger worden en de uitkeringen NOG lager.Open die winkels.Wat is het verschil met een supermarkt een winkel.
Wat is Kruidvat?Dat hebben wij echt nodig.En die drankwinkels Ja,dat is gezond natuurlijk en essencieeel.OPEN DIE WINKELS EN HORECA.Alles gaat kapot en niet alleen de kleintjes


Peter de Groot 19 feb, 14:42

Restricties per vierkante meter, dat is toch niet moeilijk te organiseren?

En voor kleinere winkels zoals een kleding boetiek, doe dit op afspraak!!

Ook restaurants zouden dan weer open kunnen, als je beide combineert, we zijn nu echt de boel te lang dicht aan het houden. Dit is voor niemand goed!!


Els Princen 19 feb, 15:50

Dat vind ik ook gooi open die boel als je aan de regels houdt moet het kunnen alles gaat op deze manier kapot er is toch geen donder meer aan zo vindt het gewoon heel triest


Margreet Rennen 19 feb, 16:29

Alles open 3 maart , in de eerste lockdown waren de winkels ook open.
En alstublieft ook de kappers, zodat we helemaal verslonden. Worden nu al ruim twee maanden opgehokt ..lijken wel kippen. Begint op China te lijken. ...willen onze vrijheid terug . Wel 10 keer per dag naar de supermarkt kunnen maar niet naar een winkel. Mensen van 97 jaar vaccineren slaat ook nergens op zitten al in quarantaine. 40 tot 60 vaccineren dat is beter. Kunnen de jongeren hun ouders niet besmetten en die ouders hun ouders niet


Martin Ballegooy 19 feb, 17:45

Waarom hoor ik nog niemand om een groot protest te organiseren. Alle winkeliers en personeel op een afgesproken in elke gemeente het stadhuis bezetten. Dit moet toch te organiseren zijn, misschien moeten we de boeren wel in schakelen om mee te helpen.
Maar in ieder geval alle winkels moeten open!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! op de manier die vorig najaar al veilig is en was.


Leonard Van Liere 19 feb, 18:21

Wanneer ik sommige reacties hier lees dan hoop ik toch echt dat dat geen ondernemers zijn, wat een armoede. Altijd dat gezeur over de supermarkten, altijd dat gezeur over Rutte, enig idee hoe we van dit virus af kunnen komen ? Juist door streng te zijn voor onszelf en onze medemensen. Verdorie het gaat toch om het aantal verplaatsingen en iedereen ziet toch dat alleen met de huidige lockdown dat te bereiken is? Winkels en horeca open dan zal je zien hoe de besmettingen ongekend zullen toenemen en een nieuwe wellicht zeer lange lockdown in het verschiet ligt. Een klein stapje zou zijn om, ter voorkoming van het funshoppen, hele strenge eisen te stellen aan het kunnen winkelen. Mondkapjes, Kuchschermen, Bediening (coronaproof) ipv zelfbediening, maximum aantal klanten, beperking van de openingstijden, allemaal zaken die het winkelen onaantrekkelijk maar niet onmogelijk maken. Ondertussen vaccineren en volhouden en ruggengraat tonen.


De gelukkige Thuiswerker 19 feb, 19:27

Leonardo van Liere is een van de Nederlanders die elke maand zijn thuiswerksalaris keurig krijgt overgemaakt. Al duurt deze economische ellende nog 2 jaar, deze meneer krijgt keurig elke maand zijn " salaris".


Leonard Van Liere 19 feb, 20:21

De Gelukkige Thuiswerker......nee, Leonard is een rasechte ondernemer en bovendien een optimist, realist en is blij met ondernemers die hun nek uitsteken. Dat geklaag omgeven door domme opmerkingen, een ondernemer onwaardig. Iedereen baalt van coron


Edwin Beckers 19 feb, 20:24

man man man, straks zitten we allemaal bij UWV.... vaccinatie is ook om te huilen in Nederland.


Claudia Van den Broek 19 feb, 20:38

In maart mogen we weer stemmen. Ik wens iedereen veel wijsheid!


Nelly M 19 feb, 21:02

Kappers blijven dicht, omdat de reisbewegingen beperkt moeten worden, maar je mag wel naar de fysio, je kan ook bij de bloemist nog een bloemetje kopen, gezellig naar een overvolle kruidvat, Het gaat er nu even niet om of dat essentieel is of niet, maar om daar te komen moet je toch ook op pad? Ik snap niet wat die Pinocchio in Den Haag allemaal uitspookt, maar ergens klopt iets niet.


Roland Van Domburg 20 feb, 00:35

Wij hebben een winkel in Delft. Toen de Corona in maart 2020 opdook hebben wij gelijk een deur beleid ingevoerd. Deur op slot, klant moest aanbellen. Voordat deze naar binnen kon. Werkte perfect. Tot dat het warmer werd en het kabinet ging versoepelen. Dat was in juni. Toen hebben we het losgelaten. In September weer het deur beleid gaan voeren. Nu nog steeds dicht,wel met een website. Wij willen gewoon weer open en desnoods weer met deur beleid. Het werkte perfect.


Kees Vander pluym 20 feb, 09:31

Niet normaal Makro gewoon open schoenenen kleding volop te koop pasen en meenemen wij als winkeliers mogenniet open mensen ga maart allemaal open rutte bakt er toch niks van roep iedereen op om open te gaan?


Oscar Wingelaar 20 feb, 10:32

Ik begrijp dat men bang is dat zodra de winkels weer open mogen mensen massaal weer de stad ingaan, wat op zaterdag en zondag problemen geeft door de grote aantallen funshoppers.
Laat op 3 maart de winkels weer open gaan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 en voorlopig de zaterdag en zondagen dicht, dit is een betere optie voor de winkels dan nog langer dicht blijven.


Mariska Pieron 20 feb, 20:36

Doe gewoon de winkels open Rutte en consorten sloopt het hele land. Wij worden gewoon aan lijntje gehouden. Mijn stem krijgt hij in ieder geval niet. Wij mogen wel naar een overvolle supermarkt, maar de rest blijft op slot. Heb medelijden met de ondernemers.


Anneke de B 20 feb, 21:36

Het lijkt erop dat veel mensen vergeten dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor het naleven van de basismaatregelen, zoals 1,5 m. Als wij ons als burgers daaraan hadden gehouden, was die ellendelange sluiting van horeca, winkels, sportscholen, contactberoepen niet nodig geweest. Ik zie het meer als onze gezamenlijke verantwoordelijkheid dat er zo snel mogelijk versoepelingen komen. Ook nu in de huidige lockdown zie ik in mijn 'omgeving' veel mensen die het niet zo nauw nemen met de regels. Dus met 1 vinger naar het kabinet wijzen, is met 4 vingers naar onszelf wijzen.


Corona Moe 20 feb, 21:39

Gewoon kappen met die onzin.
Winkels , restaurants etc. Sportscholen ... ALLES weer open! Laat de mensen die nog geloven in het sprookje binnen zitten, maar laat de mens die de toekomst heeft zijn leven lijden. Wij hebben inkomsten en kunnen beter sparen als ooit te voren... ik hoop alleen dat na deze bullshit er nog reden is om voor te leven, want nu slaat het nergens op.


DIANA Van surksum 20 feb, 23:21

Hier in ons centrum kan je naar de drankwinkel, viswinkel, bakker, slager, groenteman, de Jamin en de welkoop. En ik heb een verfwinkel maar mag geen kleuradvies geven. Terwijl bij de winkels tegenover elke dag rijen staan. Geen afstand niks. Volle viswinkel, kaasboer of etos. En o ja de weekmarkt. Waarom mag ik niet open, ik werkte al veel op afspraak, we hebben alles allang veilig en klaar. We zijn niet allemaal een kalverstraat of Primark. Het waarom zij wel en ik niet gaat steeds meer opspelen. Het is zo unfair en ik? Ik kijk er naar....ik mag geen deelnemen, alleen zien hoe het bij hen wel.mag


Ervandoor . 20 feb, 23:45

Net in mijn glazen bol gekeken en daar doemde 14 april op als heropening van de niet essentieele winkels. Ik hoop dat ie stuk is......


R de Bruib 21 feb, 09:16

Als de winkels niet open kunnen op 3 maart zoals voor de lockdown, toen wij ons keurig aan deurbeleid, max. aantal klanten per m2, spat-schermen en de onnodige mondkapjes hielden, gaan er veel winkels definitief dicht om een faillissement voor te blijven, heb ik van collega's vernomen.

Zij redden het niet langer met deze sobere vergoedingen, zelf € 15.000 blijven opbrengen zonder inkomsten houd een keer op, en dat begrijp ik als retailer helemaal.

Ik ben ooit een keer failliet geweest in de jaren 90, dit traject gun ik niemand, zeker niet als het ook nog buiten jouw schuld om is.

Faillissement betekend alles kwijt, winkel, privé bezit zoals huis en aller belangrijkste, je waardigheid.

Tevens is de kaalslag al begonnen, veel mensen met een tijdelijk contract zijn al ontslagen, en er gaan er nog vele volgen.

Rutte als lijsttrekker van de VVD die zou staan voor de ondernemers brengt deze groep naar de slachtbank, dus maak 17 maart de keus.


Joost Kriek 21 feb, 11:58

Men zou de concerns gesloten moeten houden, Primark, Action, Zara,Hornbach, daar weten de klanten niet om te gaan met hun eigen verantwoordelijkheid maar in winkels met kleine oppervlakten gaat dat veel beter. Dan hoeft niet de gehele retail dicht omdat de grote jongens het verpesten.


Maurice O 21 feb, 12:13

Ze zijn helemaal de weg kwijt in Den Haag, nemen bijna alle mogelijke maatregelen in de wilde weg in de "hoop" dat het wat gaat opleveren. En dan beleid maken op wat het RIVM zegt en het OMT. Een grote puinhoop maken ze ervan en het erge ervan is dat alles wat we hebben opgebouwd in de loop der jaren in korte tijd afbreken! En wij ondernemers"laten dat gewoon gebeuren? Waarom kunnen boeren massaal in actie komen en wij niet? Zegt misschien ook iets over ons.......


Rene P. 21 feb, 13:48

Kijk deze discussie, welke we hier voeren moet ook gebeuren in het Catshuis. Nodig andersdenkenden en ondernemers uit en kijk of het ook anders kan. Het is allemaal eenrichtingsverkeer, ik heb een contactberoep en eenmanszaak val overal buiten. Dus geen steun, heb nu al maanden op mijn zuur verdiende spaargeld geleefd en het ei de is in zicht.

Zo kan het niet verder, we moeten naar andere mogelijkheden kijken en de overheid moet de mensen welke het aangaat betrekken in hun besluit.
Er zijn oplossingen genoeg zie maar alle reacties


Irma Gilhuys 21 feb, 20:44

We gaan kapot, wanneer zien ze dat nu in.
We houden ons aan de regels!
En nu mogen de ijswinkels open met het mooie weer!!! Essentieel?...
Bespottelijk!
En nu willen ze nog dat we stemmen!,,
Wel, geen steun, geen stem voor dit lakse zooitje


J.B Fletcher 21 feb, 22:24

JA EN DE KRINGLOOP WINKELS MOETEN OOK WEER OPEN!!!!!


L Ritzen 21 feb, 22:39

Alle winkels en restaurants open,hadden t allemaal goed geregeld,veel beter dan de vaak veel te drukke supermarkten waar iedereen gewoon door elkaar loopt en naast of voor je langs in rekken graait


P H 22 feb, 01:55

Het is niet meer normaal! Er zijn zoveel scheve regels ! Waar gaat dit heen ! Hoe lang gaan ze hier mee door !!! Gooi het land open ! En eerst die Horeca nu maar eens ! Dat hadden ze allang kunnen doen !!! Want die mensen zijn al het langst de dupe ! Ik zeg alles open en laten we ons immuun maken met z'n allen en niet met vaccinatie ! Want begrijpt iemand er nog wat van ? In de zomer zou het minder besmetbaar zijn ? Hoezo het is juist in een warm land ontstaan of Dat dat virus denkt ; o ik ben nu in een koud land en zal nu eens meer toeslaan . Open open open !!!!!!!


marian nijhof 22 feb, 14:35

ik vind t het diep schandaal,dat de winkels dicht blijven en de kappers.ik stem niet op dat stel ongeregeld.we willen weer sporten zwemmen winkelen naar de kapper.en de horeca moet open.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!