HEMA teleurgesteld in winkelen op afspraak: 'Zo hebben wij er niets aan'

HEMA is teleurgesteld in de manier waarop het kabinet winkelen op afspraak mogelijk maakt. “Als dit het is, twee mensen per tien minuten, dan hebben wij daar helemaal niets aan”, aldus een woordvoerder tegen het AD.

Winkelen op afspraak is vanaf 3 maart toegestaan, zo maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie. Klanten moeten zich minimaal vier uur vóór hun bezoek aanmelden en winkels mogen maximaal twee klanten tegelijk per verdieping ontvangen. In totaal mogen er maximaal zes klanten per uur langskomen.

HEMA sprak eerder nog van een flinke verbetering ten opzichte van click & collect, maar de warenhuisketen ging er destijds nog van uit dat één klant per twintig vierkante meter winkeloppervlak zou worden toegestaan. Toch zegt het bedrijf waarschijnlijk wel gebruik te zullen maken van deze optie. “Echt in de winkel zijn, is toch prettiger.”

Dat winkelen op afspraak voor het grootwinkelbedrijf weinig soelaas biedt, beseft het kabinet volgens Rutte. “Daarom zijn we met deze bedrijven in gesprek over welke aanvullende steun eventueel nodig is.” HEMA hoopt 'dat daar iets uit komt', aldus de woordvoerder.

Ook brancheorganisatie INretail en de Raad Nederlandse Detailhandel hadden gehoopt op meer versoepelingen. “Wij missen onze klanten en onze klanten missen ons”, aldus Eus Peters, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel, tegen De Telegraaf. “Verantwoord winkelen kan met de juiste voorzorgsmaatregelen die we vast hebben gelegd in de Richtlijn Verantwoord Winkelen en die goed heeft gewerkt in 2020. Voor nu zijn wij erg teleurgesteld.”
 

Reacties 14


Eric Buscher 24 feb, 10:16

Klopt helemaal. Dit kabinet wil ons weer blij maken met de bekende dooie mus!


de Kent 24 feb, 10:16

Je zal al medewerker de hele dag in de Hema staan met steeds maximaal twee klanten en dan na sluitingstijd de supermarkt inlopen...


c.t. de koning 24 feb, 10:59

verlaagd het kabinet ook de loonheffingen??? ze hebben totaal geen verstand van ondernemen, en ons wel laten stemmen en dan de avondklok afschaffen voor 1 avond.De arrogantie van de macht..
Welke partij Heeft een antwoord ??? en waar kan een ondernemer nog op stemmen


Marian de Jong-Camfferman 24 feb, 11:01

Bij de supermarkten en bijvoorbeeld kruidvat zijn(bijna) geen regels en loop je elkaar gewoon onderste boven.
Maar bij blokker. Hema, ikea, C&A en andere winkels met grootte vloeroppervlakte mogen er maar 2 per verdieping binnen.
Wij hebben al de tijd gewerkt met 1 pers per 10 m2. Maak hier nu 1 pers per 20m2 dan kun je alweer veel meer.
En 10 minuten per klant is zeker niet te doen.
In een hema wil je na de lockdown even rondkijken, er hangt niet 1 soort onderbroek maar 10tallen, modelen, kleuren en maten om maar een dwarsstraat te noemen.
En gordijnen bestellen doe je ook niet in 10 minuten.
De bekende "blijmaker met een dooie mus"
Kom op. 1 per 20 m2, met tijdvak die langer dan 20 min geboekt kan worden!
Daar heeft iedereen wat aan!


Chris Van Wesemael 24 feb, 11:26

Alweer een mooi bewijs van hoe wereldvreemd politici zijn. Ze zouden beter eens een weekje in winkel gaan werken alvorens dergelijke zinloze en niet uitvoerbare beslissingen te nemen.


Aswin Ramlal 24 feb, 12:11

Ik begrijp niet hoe ze zulke beslissing kunnen nemen, inderdaad blij maken met een dode mus, en dan nog 4 uur van tevoren reserveren, meeste winkelketens zitten op een A locatie en je betaalt voor de aantal passanten die langs lopen, maar met die 4 uur regel, verlies je al die klanten.

Je komt nog een maand met extra schulden te staan!

Ik hoop dat deze politieke mensen tijdens de verkiezingen hard afgestraft gaan worden!!


Martina Kemmerling 24 feb, 12:48

Ze moeten allemaal gewoon open gaan . Dit werkt toch niet. Jr zou ook voor de winkel kunnen gaan staan en dan zeggen ik had graag afspraak.ja nu is plaats.


Monique Wordene 24 feb, 15:05

Pand verwarmen, verlichten, voorraad weer inladen en inkopen elders, personeel.
Dat moet uitkunnen voor de winkels denkt de (niet failliet kunnende) ambtenaren.

Melkertbanen voor de commerciële ondernemers. Dagbesteding bieden op kosten-verliezen van de ondernemers zelf.

Je moet maar durven als politicus die macht kan gebruiken.

En van Dissel die opmerkt dat opnames met duizenden zijn voorkomen....
Alle mensen die op preventie inzetten, zoals leefstijlkennis op school, pedagogische kennis bij ouders in spé, etc weten dat ze voor die maatregelen geen steun krijgen, want niet evidence based. En onderzoek is ethisch een lastige kwestie. Je kunt niet hard maken waar de opbrengst aan lag. Te veel variabelen.

De avondklok nu als wisselgeld voor ondernemers wat kruimels geven.
Hoe niet uit te leggen is dit beleid.

En de appie kan met 80 a 100 bezocht worden.


Accepteer De situatie 24 feb, 19:29

Duidelijk en een goede stap voor de kleine ondernemer. Het groot winkelbedrijf moet maar eens leren om pas op de plaats te maken. Normaal leveren ze ook geen bijdrage en buiten ze ook iedereen uit. En nu krokodillen tranen.....Accepteer de situatie en onderneem. Wil je een grootwinkelbedrijf runnen gedraag je er dan ook naar en piep niet zo zielig. De vette jaren bouw je buffers op voor situaties als dit. Als je dit niet aan kan, keer je teveel uit aan management/aandeelhouders/directie.


Martijn Eek 24 feb, 21:18

Waaneer is de hema worst te koop


Ikke Plas 24 feb, 22:07

Wat nu als we eens een zaterdag alle supermarkten dicht doen en de kruidvat winkels en daar tegen over de winkels die nu al weken op slot zijn open gooien dan is er minder corona en wel een zekere verspreiding van corona en zeker een mogelijk bestaan voor de ondernemers die nu al weken met zorgen kijken wanneer kunnen wij eens onze klanten binnen krijgen restaurants cafe hema blokker intratuin o.a dhz interieur en al die andere winkels hebben zij een keer de omzet die brood nodig is in plaats bij die supers etc


Monique Wordende 25 feb, 00:18

Wat triest hier te lezen dat er idd wet op mededinging nodig is, Neelies smit kroes kan dat, en oligarchen beperkt moeten worden.
Maar dat is wat andere dan corona (gezondheid bevorderen, weerstand en anti obees, zie umcg ic hoofd en d66 1e kamer senator).

Ook groot winkel bedrijf geeft vaak fijn werkgelegenheid. En de maatregelen hebben niet de legitimatie de grootwinkel aan te pakken, maar mens en inkomen, VGW te borgen.

Jinek laat al zien dat het kabinet eigengereid inzet. Macht onethisch inzetten.
Een psycholoog moet maar uitleggen de disfunctioneren ego posities vd link. Apen en beren op de weg, fictieve cijfers en scenario's.

https://www.slideshare.net/janestraayer/transactionele-analyse-voor-ei-de-baak-def


Gin Guyomard 25 feb, 21:00

En dat van praxis moet je 10 euro spullen bestellen als je 2 coax stekkers nodig heb moet je iets erbij bestellen wat je niet nodig heb belachelijk


Hugo de Boer 26 feb, 11:57

Hema spreekt zichzelf in dit artikel aardig tegen "aan deze optie hebben we helemaal niets" en vervolgens "toch gaan we er gebruik van maken". Het is duidelijk dat het minder is dan waarop ze gehoopt hadden, maar het is blijkbaar ook meer dan wat ze nu hebben (click&collect), anders zouden ze het niet doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!