Marktkooplieden slepen de Staat voor de rechter

Marktkooplieden slepen de Staat voor de rechter

Marktkooplieden stappen naar de rechter. Ze willen weten waarom non-foodkramen niet op de markt mogen staan en kramen met voedingsmiddelen wel.

"Wij snappen het niet meer", zegt secretaris Martie Bleeker van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. "We hebben de afgelopen weken als vereniging overal aan de bel getrokken, voorstellen gedaan, meegedacht met gemeenten, gevraagd en ongevraagd adviezen gegeven, alles wat we maar konden doen hebben we gedaan. De markten doen er alles aan om het winkelen veilig te maken. Kennelijk zegt dat allemaal niets."

Volgens de marktkooplieden zit er dan niets anders op dan de Staat voor de rechter te dagen. "Wij kunnen aantonen dat de markt de veiligste supermarkt van Nederland is, wij hebben aan alle gestelde veiligheidseisen voldaan en zelfs nog veel meer dan dat", zegt Bleeker. "En nog wordt het de helft van de marktondernemers onmogelijk gemaakt om te werken. Je kunt er lang of kort over praten, maar wij zijn er helemaal klaar mee.”

De brancheverening wijst erop dat non-foodkramen al elf weken worden geweerd. Woensdagochtend was er een protestactie op de markt in Haaksbergen. Daar stalden ook de non-foodmarktlui hun waren uit. Niet om die te verkopen, maar om hun boodschap duidelijk te maken.

Reacties 1


Jaap van Bommel 26 feb, 13:18

Goed gedaan! Moeten
Meerdere ondernemers doen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!