Top Ahold Delhaize gaat er fors op vooruit

De top van Ahold Delhaize ging er vorig jaar fors op vooruit. Door de goede verkoopresultaten dankzij de coronacrisis kreeg topman Frans Muller ruim zes miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com dat woensdag is gepresenteerd.

Een jaar eerder kwam de beloning van Muller nog uit op 4,4 miljoen euro. Vooral door bonussen viel de beloning in 2020 flink hoger uit. Doordat diverse prestatiedoelen werden overtroffen, kreeg de topman de maximale bonus van 150 procent bovenop zijn basissalaris van 1,1 miljoen. Ook ontving hij voor 2,9 miljoen aan aandelen, bijna een miljoen meer dan in 2019. Wouter Kolk, de ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, kreeg vorig jaar met dank aan bonussen 3,1 miljoen euro, tegen 1,8 miljoen een jaar eerder.

De wereldwijde omzet van Ahold Delhaize steeg vorig jaar met ruim veertien procent naar 74,7 miljard euro. De nettowinst daalde wel, onder meer door coronakosten, van 1,8 miljard naar 1,4 miljard euro.

Het personeel van Ahold Delhaize profiteerde ook van de coronacrisis. Medewerkers kregen een extra winstuitkering.

Reacties 7


James Cooper 4 mrt, 15:23

De top in de ivoren toren vult z’n zakken met bonussen terwijl er maar geen CAO akkoord komt voor de man en vrouw die in de vuurlinie op de vloer staat. Schandalig! Ik laat de bonusaanbiedingen van AH voorlopig links liggen en dat zouden meer consumenten moeten doen!


Jan Janssen 4 mrt, 15:55

@James Cooper, hoezo laat je alleen de bonus-aanbiedingen links liggen? Als je een statement wilt maken, moet je AH helemaal links laten liggen


Daphne van Zomeren 4 mrt, 17:05

Precies, als iedereen AH boycot maken we een statement naar deze bedrijven en hun management. Dat geldt ook voor Booking.com, Amazon etc. En asjeblieft gebruik ook je stemrecht. Niet nog meer VVD/Rutte ellende.


Joost Kriek 4 mrt, 17:32

Het zou die bazen sieren als ze die bonus onder het personeel zouden verdelen. Het heeft niks met de zakelijkheid van de directie te maken dat ze extra winst gemaakt hebben, hun medewerkers hebben wel op hun tenen moeten lopen en liepen het gevaar.


Cees Van Vliet 5 mrt, 14:17

Bij ah krijgt het personeel winstuitkering, bij Jumbo steekt Frits van Eert het in zijn eigen diepe zakken...........dus jumbo links laten liggen


Seb Han 6 mrt, 17:01

Die man heeft gewoon top werk geleverd en ervoor gezorgd dat ze de komende jaren ook nog werk hebben. Moet ik ook mijn kleine bonus inleveren. Kortzichtig hoor.


Arie Feenstra 12 mei, 10:48

Personeel kreeg extra winstuitkering? Kregen die ook 25% meer loon dan? Wat een belachelijke wanvertoning, bij het personeel wordt gestreden om tienden van procenten terwijl de top 25% meer krijgt, en zo'n bedrijf heeft dan een grote mond naar leveranciers die niet optijd kunnen leveren of naar landen die niet doen wat ahold wil?
In wat voor maatschappij komen we terecht als dit doorgaat?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!