Petitie Dirk in een week al 40.000 keer ondertekend

Petitie Dirk in een week al 40.000 keer ondertekend

De petitie van supermarkt Dirk om het btw-tarief op groente en fruit te verlagen van negen naar zes procent, is na een week al 40 duizend keer ondertekend. Dat meldt persbureau ANP. 

"De enorme hoeveelheid reacties in de dagen na mijn oproep was overweldigend. Blijkbaar zijn veel Nederlanders het met ons eens dat we samen zoveel mogelijk moeten doen om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus algemeen directeur Marcel Huizing. Hij zal de petitie na de Tweede Kamerverkiezingen in Den Haag overhandigen. 

Volgens Huizing zijn gezonde, verse producten de laatste jaren veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. In 2019 werd het btw-tarief voor groente en fruit verhoogd van zes naar negen procent. Volgens de algemeen directeur is het hoog tijd dat de supermarktbranche hiertegen in actie komt.

Reacties 7


Bert Ysfogel 5 mrt, 19:55

Zal die 3% impact maken? Ik zie mensen die nu naar de snackbar gaan niet opeens overstappen op worteltjes en appels nu die een paar cent goedkoper worden.


André Van Kampen 5 mrt, 20:03

Verschil is prima te zien op de markt.
Wie kan mij nog uitleggen waarom een kilo bitterballen goedkoper is dan een kilo appels of tomaten. Obesitas is eigen schuld toch? Voorkomen is beter dan genezen. En is er ooit reclame gezien voor gezonde producten? Veel te weinig. Aan ongezonde troep is immers veel te verdienen.


Bert Ysfogel 5 mrt, 20:13

Dat kan niemand uitleggen, want een kilo bitterballen( Jumbo €4,18) is een stuk duurder dan een kilo tomaten.(Jumbo € 2,-)Dat gezond voedsel perse duurder is dan ongezond voedsel is onzin.


Barbara Henning 6 mrt, 15:52

Precies, snack rotzooi is duurder dan groenten...


Volviers Volviers 6 mrt, 17:01

Wat maakt die 3% uit? Veel! De overheid heeft potverdomme de belasting op voedsel met 50% verhoogd in 2019 en mensen slapen denken... Oo het is maar 3%. En ja 50 % omhoog slaapkoppen. Van 6% * 1.5 = 9%. Als de meeste mensen konden rekenen dan werden ze wakker en laten we dit niet zomaar gebeuren.


C M 7 mrt, 12:43

Ik geloof er niet in. Die drie procent pikken de supers zo voor zichzelf in zodra de btw omlaag gaat. Is het iemand opgevallen hoe duur de boodschappen momenteel zijn de laatste tijd?


Pieter d Loeff 16 mrt, 16:36

Totale afschaffing van de BTW op groenten-en-fruit is m.i. een beter initiatief!
Maar "bereide" producten zouden dan weer hiervan uitgezonderd moeten worden. Voorbeelden : vruchtensappen, maaltijd(elementen) waaraan zout en/of suiker is toegevoegd.
En alle "slechte" producten zoals powerdrinks, alcohol en wat dies meer zij naar het hoge tarief.
Dat om de 0% BTW te compenseren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!