Meer klanten welkom in winkels, rond Pasen mogelijk meer versoepelingen

Grotere winkels mogen vanaf dinsdag 16 maart meer klanten ontvangen voor het winkelen op afspraak. Ook wil het kabinet bekijken of verdere openstelling van de detailhandel rond Pasen weer mogelijk is. Dat laatste is alleen het geval als het aantal besmettingen niet te hard oploopt.

Dat maakten demissionair minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandagavond bekend tijdens een persconferentie. De lockdown wordt verlengd tot en met 30 maart, omdat er nog te veel besmettingen zijn. Daarom is voorlopig alleen ruimte voor kleine versoepelingen. Alle winkels openen, zoals branchevereniging INretail eerder op de dag in een kort geding eiste, zit er daarom nu niet in.

Rutte zei wel dat het winkelen op afspraak wordt aangepast. Nu nog mogen er per verdieping hooguit twee klanten tegelijk komen winkelen, vanaf 16 maart wordt de vloeroppervlakte bij grotere winkels leidend bij het winkelen op afspraak. Winkels van meer dan vijftig vierkante meter mogen één klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van vijftig klanten per winkel. Voor kleinere winkels verandert er niets en blijft twee klanten per verdieping de norm. "En natuurlijk blijft gelden: timeslots van minimaal tien minuten, winkel alleen en minimaal vier uur tussen het maken van de afspraak en het winkelen zelf", zei de premier.

Er gloort hoop voor de detailhandel. Het kabinet wil bekijken of het verder openen van winkels rond Pasen weer mogelijk is. Voorwaarde is dan wel dat het aantal besmettingen niet te hard oploopt en ziekenhuizen de drukte aankunnen. Het reproductiegetal, het getal dat aangeeft hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door een coronapatiënt, moet dan rond of onder de 1 liggen. Vlak ervoor zei hij dat de buitenterrassen vanaf 31 maart open kunnen als aan die voorwaarden wordt voldaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!