IKEA en de Bijenkorf gaan mogelijk weer open

De Bijenkorf en IKEA overwegen de deuren te openen voor winkelen op afspraak nu er meer mensen per verdieping welkom zijn. Hetzelfde geldt voor Hornbach en H&M, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl.

Eerder was de regel dat retailers maximaal twee mensen per verdieping mochten ontvangen. Dat vond IKEA met zijn grote winkeloppervlaktes 'niet rendabel'. Maandag maakte premier Rutte bekend dat het aantal wordt verhoogd naar vijftig, afhankelijk van het aantal vierkante meters. Een woordvoerder van IKEA laat weten mogelijke opening voor winkelen op afspraak vanaf 16 maart nu 'intern te bespreken'.

Dat geldt ook voor De Bijenkorf. Die 'onderzoekt of de versoepeling die bekend is gemaakt, een mogelijkheid is waar we gebruik van zullen maken', aldus de woordvoerder. "Op dit moment maken wij onze winkels klaar voor volledige heropening, zodat klanten en medewerkers er veilig en verantwoord kunnen winkelen en werken."

H&M ging in eerste instantie niet mee, maar laat nu weten dat klanten heel graag zijn winkels wil bezoeken. "Ze kunnen op korte termijn dan ook weer terecht, op afspraak." Bouwmarkt Hornbach gaat mopperend overstag. "Die vijftig klanten hebben meer dan een tennisveld aan ruimte voor zichzelf."

Reacties 3


HORACE Kuperus 10 mrt, 10:24

Waarom niet gewoon net als vorig jaar 1 klant per 10m2 met een deurbeleid. Toen ging het ook goed en in de supermarkt besmet men elkaar ook niet en daar lopen ze hutje mutje op elkaar. En "reisbewegingen" worden er toch al gemaakt


Jeanette Clots-Sehr 10 mrt, 13:13

Helemaal mee eens het is te gek voor woorden dat je bij de supermarkten onbeperkt naar binnen mag en niet bij de grotere zaken zoals ikea e.d


Jacky Bogardy 11 mrt, 10:20

Het wordt tijd dat ik zelf als ondernemer mag handelen van de overheid! Wat houdt dit voor mij in met 2 gesloten winkels? Dat ik gewoon als mensen aanbellen-kloppen bij mijn winkel ik ze binnen mag laten conform de coronaregels. Dus 2 klanten per 65 vierkante meter en bijvoorbeeld dat klanten een kwartier kunnen kijken. Tijdslot. Als ik in staat ben om ondernemer te zijn en belasting te betalen over elke euro die ik omzet; ben ik ook heel goed in staat om dit zelf correct te kunnen uitvoeren. Winkelen op afspraak werkt voor ons niet goed. Het is een drempel - sky high voor de meeste klanten. Wij hebben cadeauwinkels, dus als er klanten op afspraak komen (sumier) voelen deze zich verplicht om iets te kopen,.....................
Overheid: Pas de regels aan in het voordeel van de ondernemers - horeca! En als echte ondernemer zeg ik ook: Daar heb je zelf ook baat bij want dan incasseer je weer omzetbelasting,...............het is niet vol te houden zo!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!