Dit is de nieuwe boetiek van Gucci aan de P.C. Hooftstraat

Gucci was een van de eerste beroemde modehuizen die neerstreek aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het luxemerk groeide na al die jaren uit zijn jasje en besloot vorig jaar te verhuizen naar een grotere locatie. 

Gucci was een van de eerste beroemde modehuizen die neerstreek aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het luxemerk groeide na al die jaren uit zijn jasje en besloot vorig jaar te verhuizen naar een grotere locatie. De nieuwe boetiek werd deze week officieel geopend.

De nieuwe winkelruimte is in totaal 740 vierkante meter groot en is daarmee de grootste winkel aan de P.C. Hooftstraat. Het pand is gebouwd in 1875 en bestaat uit een kelder, begane grond en eerste verdieping. 

De inrichting van de boetiek is verzorgd door onder meer creative director Alessandro Michele en kan worden omschreven als ‘retro-chic’. De winkel staat bol van de vintage elementen, zoals klassieke kleden, geometrische patronen op de vloer en retro tafels die als toonbank dienen. Op meerdere plekken zijn zithoekjes gecreëerd, voorzien van barokke meubels bedekt met fluweel.

Klanten kunnen bij de nieuwe winkel terecht voor de volledige collectie van Gucci, voor dames en heren. Daarnaast vind je er de accessoires, tassen, schoenen en cosmetica van het luxemerk. De winkel is wegens de coronamaatregelen alleen te bezoeken op afspraak. 

Beeld: Ady van de Plas
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen