'Vollere winkels leiden niet tot problemen'

Vollere winkels leiden niet tot problemen. Dat blijkt uit een rondgang van persbureau ANP langs onder meer IKEA en HEMA.

Sinds dinsdag mogen grote winkels meer dan twee klanten per verdieping ontvangen. Er wordt nu naar het winkeloppervlak gekeken. Daardoor kunnen er in grote zaken maximaal vijftig klanten tegelijk winkelen.

Bij meubelwinkelketen IKEA hebben klanten 45 minuten de tijd om hun slag te slaan. Die tijd is volgens een woordvoerster tot nu toe genoeg. "Eenmaal binnen in de winkel verspreiden die klanten zich heel snel. Daarna ben je in een vrijwel lege winkel aan het winkelen." IKEA kan per winkel een paar honderd klanten per dag ontvangen. Normaliter zijn dit er een paar duizend per winkel per dag.

HEMA meldt ook dat het soepel verloopt. De warenhuisketen hanteert tijdslots van twintig minuten per klant. Onder meer babykleding, babyspullen en verjaardagsspullen zijn populair, net als de taarten. Action heeft nu ook tijdslots van twintig minuten. Tien minuten bleek wat te kort.

 

Reacties 9


Blablabla Baboem 17 mrt, 13:24

Altijd zo grappig dat woordvoerders, managers, eigenaren aan het woord worden gelaten. Winkelpersoneel moeten weer gaan handhaven, meer klanten betekent gewoon meer kans op besmettingen.De 1.50 meter wordt ook nu gewoon weer overschreden, mensen doen tijdens het winkelen mondkapjes af of niet goed op. Hoesten, proesten erop los. Dus prima dat het allemaal soepeler wordt maar niet net doen of het plots wel veilig is want waar mensen zijn is kans op besmetting.


Renee G. 17 mrt, 13:57

Blablabla baboem, ik weet niet of jij wel goed om je heen kijkt in de supermarkten en drogisterijen. Maar daar houden genoeg mensen zich niet aan de maatregelen. Hoor je daar verder meer over het percentage aan besmettingen die te herleiden zijn naar de supermarkten en drogisterijen? Helemaal niets. Dus waarom zouden de rest van de winkels niet gewoon weer open kunnen?


jan strijker 17 mrt, 17:20

Er zijn nagenoeg geen besmettingen door het winkelen. Mensen van bron en contact onderzoek kennen geen aanwijsbare gevallen. Wel dat winkel teams elkaar hebben besmet.. Ik ben wel klaar met het bla bla bla..


Blablabla Baboem 17 mrt, 17:50

Ik zeg, waar meer mensen zijn is meer kans op besmettingen, niet funshoppen! Supermarkten zijn toch heel anders dan
kledingzaken?In kledingzaken heeft het personeel langer en intensiever contact met klanten dus meer kans op besmettingen. En omdat je niets hoort over besmettingen in supermarkten is het er niet? Beetje kort door de bocht mijns inziens.


jan strijker 17 mrt, 19:01

Ik zeg toch nagenoeg.. Kun je lezen??.. Dus hoe zo, kort door de bocht.. Maar vorige week 35% van de besmettingen onder de 24 jaar ..Volop op scholen.. Per dag meer school besmettingen dan een jaar in alle winkels samen. En straks mogen de winkels weer helemaal dicht.. Ja in ben winkelier en al mijn centen zijn op.. Ik kan nog boodschappen halen omdat andere mensen mij daarvoor geld geven. Dan zijn de maatregelen boven alle proporties. De steun maatregelingen zijn dusdanig dat je het daar niet mee haalt. Ik heb gestemd omdat men zegt; wanneer je dat niet doet heb je geen recht van spreken. Je hebt ook geen recht van spreken wanneer je op een forum als dit gaat zitten zonder je naam te geven. Hoop dat wij snel weer wat normaler mogen leven. Misschien zijn wij het daar over eens


A R 17 mrt, 21:18

In de supermarkten lopen mensen al maanden met veel mensen in de winkel. Heeft iedereen schijt aan de 1,5 meter regel en terecht , iedereen is er klaar mee. Ik ben mijn baan kwijt omdat mijn werkgeefster mij geen vast contract kon geven. De winkel moet gewoon weer open, er zullen altijd azijnpissers zijn die er moeite mee hebben. Dan blijf je dus lekker thuis, je hoeft de winkels niet in. Er zijn meer dan genoeg locale winkels die ook aan bezorgen en afhalen doen. Grwoon 24/ 7 inenten en lekker weer naar onze oude leven terug.


Alex Emper 18 mrt, 07:53

@IkkeGeenStijl goed idee laten we het net zo doen als het in Brazilië m. Daar bewijzen ze jou stelling


M v Boxtel 18 mrt, 12:20

Denk ook even aan de hoeveelheid mensen die zich gaan verplaatsen zo gauw niet essentiële winkels volledig open gaan. En de risico's die winkel personeel dan MOETEN ondergaan. Vergeet ook niet dat het een werkgever veel geld kost zogauw werknemers in de ziektewet raken, en hopen dan maar dat het geen langdurig herstel wordt als hun werknemer besmet is geraakt door corona. De regels zijn niet zomaar, dat moet inmiddels toch wel bij iedereen duidelijk zijn.


Gina Kar 19 mrt, 11:12

Ik ben het helemaal eens met Jan Strijker en A.R.
Laten ze maar komen met echte cijfers ipv dat de coronabesmettingen weer gestegen zijjn en niet vermelden van de verhouding tot de cijfers van herstel en ic opnames. Hier hoor je weinig over. Dat de horecabranch maar met minder dan een half procent besmettingen vorig jaar dicht moesten, was en is nog steeds verschrikkelijk! Als je niet besmet wilt worden, dan ben jij degene die de keuze hebt om naar de de winkel je boodschappen te doen op een rustig tijdstip of je laat ze bezorgen. De regering kan niet iedereen over 1 kam scheren. Ben er ook echt klaar mee en by the way een mondkapje dragen is ook helemaal niet gezond. We bouwen helemaal geen immuunsysteem op met al deze voorzorgsmaatregelen en geen contacten. Vind het heel triest dat niemand inclusief de regering niet stilstaat bij deze branch, hoe zou jij het vinden als jij door deze omstandigheden waar eigenlijk heel weinig cijfers qua besmettingen zijn failliet bent of tot je dood moet doorwerken omdat deze periode je nog net niet failliet gemaakt heeft?? De regering moet inzien dat deze branch alle maatregelen wilt volgen om open te gaan. Voor een werknemer bij een bedrijf is het heel makkelijk praten om te zeggen dat we nog steeds heel voorzichtig moeten zijn en dat de openbare gelegenheden dicht moeten blijven. maar ben benieuwd als je dat ook zou zeggen wanneer jij degene bent die elke maand het dubbeltje moet omdraaien en moet horen dat je zaak niet open mag of basis van de huidige cijfers die toch bezweken hebben dat het voor deze branch gebaseerd is op zeg maar gebakken lucht! FYI Ik zit niet in de horecabranch en ben ook geen zelfstandige ondernemer, maar een werknemer bij een bedrijf. Maar dit moest ik kwijt!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!