De architectonische parel van Louis Vuitton

De architectonische parel van Louis Vuitton

Drie jaar: zo lang duurde de renovatie van de Louis Vuitton-flagshipstore in de wijk Ginza, Tokio, waar het luxemerk al veertig jaar gevestigd is. Het resultaat mag er zijn.

Ginza, een van de belangrijkste en bekendste winkelgebieden van de Japanse hoofdstad, heeft er sinds dit weekend een opvallende boetiek bij. De flagshipstore van Louis Vuitton is ontworpen door de Japanse architect Jun Aoki en telt maar liefst zeven verdiepingen. De façade is bedekt met een laag van parelmoerkleurig glas, dat met zijn golvende structuur doet denken aan water: het thema van de vernieuwde boetiek.

Het interieur komt uit de vingers van...

Drie jaar: zo lang duurde de renovatie van de Louis Vuitton-flagshipstore in de wijk Ginza, Tokio, waar het luxemerk al veertig jaar gevestigd is. Het resultaat mag er zijn.

Ginza, een van de belangrijkste en bekendste winkelgebieden van de Japanse hoofdstad, heeft er sinds dit weekend een opvallende boetiek bij. De flagshipstore van Louis Vuitton is ontworpen door de Japanse architect Jun Aoki en telt maar liefst zeven verdiepingen. De façade is bedekt met een laag van parelmoerkleurig glas, dat met zijn golvende structuur doet denken aan water: het thema van de vernieuwde boetiek.

Het interieur komt uit de vingers van architect Peter Marino. Ook binnenin de boetiek zijn verwijzingen naar de zee en water. Zoals de grote, glanzende kwallen die de etalage versieren en de golvende lijnen die op verschillende plekken terugkomen. Opvallend is ook de monumentale wenteltrap, die uit eikenhout en glas bestaat.

De begane grond van de reusachtige boetiek is bestemd voor lederwaren, horloges en juwelen. Op de eerste verdieping vind je de parfums en reisaccessoires van Louis Vuitton en de tweede verdieping is voor de damescollectie. De herencollectie is uitgestald op de verdieping daarboven en op verdieping nummer zes bevinden zich twee privésalons waar klanten in alle rust kunnen winkelen. 

Op de bovenste verdieping is Le Café V gevestigd, een restaurant waar de Japanse chef Yosuke Suga aan het roer staat. Daarnaast lanceert Louis Vuitton hier over een maand voor het eerst zijn nieuwe concept ‘Le Chocolat V’, een café waar het modehuis zijn eigen chocolademerk zal verkopen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!