Van het lab naar het supermarktschap: is kweekvlees de toekomst?

Van het lab naar het supermarktschap: is kweekvlees de toekomst?

De term komt steeds vaker voorbij: kweekvlees, oftewel vlees dat in een lab geproduceerd wordt uit dierlijke stamcellen. Onlangs werd bekend dat de Nederlandse topman van Just Eat Takeaway Jitse Groen in kweekvleesproducent Mosa Meat gaat investeren. De producten zouden beter zijn voor mens, dier en de planeet. Wat is kweekvlees precies en hoe groot is de kans dat de supermarktschappen straks vol liggen met hamburgers, biefstuk en kipfilet uit het lab? Dat zie je in deze video van Bloomberg.

 

De term komt steeds vaker voorbij: kweekvlees, oftewel vlees dat in een lab geproduceerd wordt uit dierlijke stamcellen. Onlangs werd bekend dat de Nederlandse topman van Just Eat Takeaway Jitse Groen in kweekvleesproducent Mosa Meat gaat investeren. De producten zouden beter zijn voor mens, dier en de planeet. Wat is kweekvlees precies en hoe groot is de kans dat de supermarktschappen straks vol liggen met hamburgers, biefstuk en kipfilet uit het lab? Dat zie je in deze video van Bloomberg.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!