Shoppen over de Duitse grens alleen nog met negatieve sneltest

Nederlanders kunnen vanaf deze maandag alleen nog winkelen in Duitsland met een negatieve sneltest op zak. Klanten zonder bewijs dat recent is vastgesteld dat ze geen corona hebben, komen de winkel niet in. Dat meldt het FD.

Het geldt alleen voor de Duitse regio aangrenzend aan Twente en de Achterhoek. Het is een aanscherping van de regels nu het aantal besmettingen in Duitsland toeneemt. Het land vreest voor een nieuwe coronagolf en trapt op de rem in de regio's waar veel coronagevallen zijn, zoals in de buurt van Twente en de Achterhoek.

Supermarkten, tankstations en kappers mogen wel open blijven. Duitse deelstaat-autoriteiten wilden alle winkels na afgelopen weekend weer sluiten, maar dat heeft de plaatselijke middenstand weten te voorkomen. Door voldoende testmogelijkheden aan te bieden mag er toch gewinkeld worden.

België
Vanaf afgelopen zaterdag zijn ook de coronaregels bij onze zuiderburen weer aangescherpt. In België is nu alleen nog winkelen op afspraak mogelijk. Volgens De Standaard verliep het eerste weekend met de strengere regels 'dramatisch'.

Dat kwam onder meer door de verwarrende regels - niet elke retailer hanteert dezelfde maatregelen - en de angst dat je als klant wat móet kopen als je komt. Comeos, de federatie van Belgische handel en diensten, stelt na een rondgang dat winkeliers alleen zaterdag al een omzetverlies van 85 procent leden. Veel retailers overwegen alsnog hun deuren te sluiten.

Reacties 8


J.B Brouwer 30 mrt, 16:15

Ik vraag mij af hoe dit geregeld is als je een afspraak hebt bij een keukenstudio in Duitsland, net over de grens bij Nijmegen?


Mara v Wegen 30 mrt, 20:12

Je kan in Duitsland gewoon boodschappen doen en tanken hoor
Wat een gelul dit
Ik ben er vanmorgen nog geweest


C.H. Batist 30 mrt, 22:17

Kun je de mondkapjes die in Duitsland verplicht zijn ook kopen bij bijvoorbeeld Penny supermarkt in Elten? Of bij de tankstations ? Worden mensen anders weggestuurd ?


L.M. Janssen 31 mrt, 00:40

Het winkelpersoneel is heel oplettend en streng. De mondkapjes .....als je der geen hebt ........kun je ter plekke alsnog kopen, althans is mijn ervaring.


yvonne j 4 apr, 14:50

Ik vraag me nu af mag je vanaf aanstaande dinsdag met een negatieven zelftest gewoon duitsland nog in of moet het echt zo'n rot test zijn


Willeke Wilke 4 apr, 15:07

Donderdag nog geweest....kon gewoon de grens over en supermarkt, tankstation in. Werd nergens om gevraagd.


Woody Buzz 4 apr, 19:50

Logisch dit geld vanaf dinsdag aanstaande 6 april.


Willie Smit 7 apr, 13:30

Moet ik ook een snel test laten doen als ik in Duitsland naar mijn volkstuin ga ?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!