Omzet Welkoop stijgt met een kwart in coronajaar

Omzet Welkoop stijgt met een kwart in coronajaar

Welkoop zag het afgelopen jaar zijn omzet met bijna een kwart stijgen. De tuin- en dierenspeciaalzaak (die onderdeel is van moederbedrijf Agrifirm) noteerde in 2020 een netto-omzet van 227,6 miljoen euro. 

In 2019 bedroeg de omzet nog 184,4 miljoen euro. De stijging is te verklaren door de coronacrisis, waardoor meer consumenten een huisdier kochten en door het vele thuis zijn ook de tuin goed onder handen namen. 

Welkoop heeft 150 winkels verspreid over Nederland, waarvan negentig door franchisers gerund worden en de overige zestig in beheer van moederbedrijf Agrifirm zijn. De gehele coöperatie van Agrifirm noteerde in 2020 een omzet van 2,2 miljard euro. Een groei van 8,5 procent, waardoor het beoogde financiële resultaat ruimschoots is overtroffen. De stijging komt vooral door de stevige omzetgroei van Welkoop, meent Agrifirm.

In de podcast sprak RetailTrends onlangs nog met Welkoop-ceo Casper Meijer.

Reacties 3


WELLES NIETES met de korte achternaam 31 mrt, 22:37

omdat de WELKOOP zoals de naam al zegt NIET dicht hoefde.... en ook NIET het assortiment hoefde af te schermen
en je er ook NIET op afspraak hoeft te winkelen... het is zon beetje de enige winkel waar ALLES mag en geen enkele RESTRICTIE nodig is. Een soort Supermarkt voor alles wat je NIET kan kopen omdat alles DICHT moest.

NIET 1 dag dicht geweest
NIET winkelen op afspraak
NIET een deel van het assortiment afgeschermd
NIET een maximum aantal klanten per m2

WEL KOOP is de redder van de nederlandse economie, een rots in de branding waarop RUTTE wel vertrouwen kan, waar je geen Corona oploopt en waar je je helemaal ziek kan kopen omdat er toevallig ook diervoeders verkocht worden, maar ook schoenen en kleding en kruiwagens en bezems en zwembadspulletjes en vogelhuisjes en planten en ...en ...en ....en ....en ik ben blij dat er nog 1 winkelketen zorgt voor de belasting waarvan de NOW TVL TOGZ ETC ETC ETC van betaald kan worden......


Jessica niet van de welkoop 1 apr, 09:09

Ook een goedemorgen .. bij mijn Welkoop in de buurt is het meeste assortiment afgeschermd de afgelopen tijd.
Maar daarnaast voorziet Welkoop ook de boer in zijn/haar behoeftes - cruciale sector! Want zonder boer - geen eten - lege supermarkt :


welles nietes met een nog kortere achternaam 1 apr, 10:33

ja helemaal waar, heb ik ook begrip voor, en zonder de winkels , zonder de retail en zonder horeca, GEEN geldt voor politie, brandweer onderwijs zorg, waar moet dat allemaal vandaan komen straks als de boeren al NIET een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en de uitgeknepen hollandse prijskoper straks voor lege schappen van de action staat.

houdt er maar stevig rekening mee van een forse verhoging van de BTW, afschaffing van alle toeslagen, hypotheekrente aftrek, en ga zo maar door, niemand ziet de economische schade en ondertussen vechten ze in Den Haag een kinderachtig 'wie heeft dat gezegd' spelletje uit. waar worden die pluchezitters van betaald denk je?

Kappen met die Zooi, asap een oorlogskabinet, 2e kamer halveren en de boel repareren. de jaren 20 zijn begonnen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!