'FNG sjoemelde mogelijk al jaren met cijfers'

De inmiddels failliete Belgische modegroep FNG sjoemelde mogelijk al sinds juni 2018 met de cijfers. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat is opgesteld op verzoek van de curatoren, meldt De Standaard.

In de zomer van vorig jaar viel het doek voor FNG, eerst in België en daarna in Nederland. In België vielen onder meer de merken Brantano en Fred & Ginger eronder, in Nederland onder meer Miss Etam en Steps. FNG verkeerde al lange tijd in grote financiële problemen. In 2019 leed het concern een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro en het bouwde een schuldenberg op van vele honderden miljoenen euro's.

Dat er al sinds juni 2018 mogelijk gesjoemeld is, betekent dat de beursgang in dat jaar mogelijk gebaseerd is op bedrog. De drie oprichters en twee advocaten werden eerder al als verdachten aangemerkt.

 

 

 

Reacties 1


Joost Kriek 2 apr, 17:56

Ik denk dat iedereen die geregeld met een professioneel oog door de winkelstraat loopt dit wel een beetje kon verwachten. Het was in die winkels nooit druk genoeg voor de huren waar ze zaten. En zo zijn er nog wel meer..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!