Supermarktketen Jumbo gaat reorganiseren. Honderden medewerkers raken hun huidige baan kwijt. De personeelsleden die het betreft, mogen intern solliciteren op een nieuwe functie binnen Jumbo. Dat schrijft RTL Z op basis van een brief die het personeel vandaag heeft gekregen en tevens in handen is van de nieuwssite.

Of er evenveel banen bijkomen als dat er vervallen is nog niet bekendgemaakt. Jumbo wil de organisatie in de winkels veranderen, waardoor functies als 'afdelingschef' en 'eerste medewerker' vervallen. Huidig personeel met een dergelijke functie wordt boventallig verklaard, met als gevolg dat zij een nieuwe baan moeten zoeken binnen Jumbo of ergens anders. Personeel met een vast contract voor onbepaalde tijd krijgen in bij interne sollicitaties voorrang.

In een verklaring stelt Jumbo dat 'het uitgangspunt is dat er geen banen verdwijnen'. "De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling." Voor de functies die komen te vervallen komen passende functies in de plaats. De supermarktketen zegt met de organisatiewijziging beter in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige wensen van de klant.

De maatregelen gelden alleen voor de eigen winkels van Jumbo, dat zijn er 322 van de bijna 700. De reorganisatie geldt niet voor de franchisevestigingen van de supermarktketen, stelt Mayckel de Rozario, voorzitter van de ondernemingsraad. De nieuwe organisatie van Jumbo zou op 13 september ingaan.