Jumbo reorganiseert: honderden medewerkers op zoek naar nieuwe baan

Supermarktketen Jumbo gaat reorganiseren. Honderden medewerkers raken hun huidige baan kwijt. De personeelsleden die het betreft, mogen intern solliciteren op een nieuwe functie binnen Jumbo. Dat schrijft RTL Z op basis van een brief die het personeel vandaag heeft gekregen en tevens in handen is van de nieuwssite.

Of er evenveel banen bijkomen als dat er vervallen is nog niet bekendgemaakt. Jumbo wil de organisatie in de winkels veranderen, waardoor functies als 'afdelingschef' en 'eerste medewerker' vervallen. Huidig personeel met een dergelijke functie wordt boventallig verklaard, met als gevolg dat zij een nieuwe baan moeten zoeken binnen Jumbo of ergens anders. Personeel met een vast contract voor onbepaalde tijd krijgen in bij interne sollicitaties voorrang.

In een verklaring stelt Jumbo dat 'het uitgangspunt is dat er geen banen verdwijnen'. "De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling." Voor de functies die komen te vervallen komen passende functies in de plaats. De supermarktketen zegt met de organisatiewijziging beter in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige wensen van de klant.

De maatregelen gelden alleen voor de eigen winkels van Jumbo, dat zijn er 322 van de bijna 700. De reorganisatie geldt niet voor de franchisevestigingen van de supermarktketen, stelt Mayckel de Rozario, voorzitter van de ondernemingsraad. De nieuwe organisatie van Jumbo zou op 13 september ingaan.

 

Reacties 10


Frits Vries 12 apr, 19:26

Nu juist nu moet een vakbond direct op welke wijze dan ook in actie komen


Lilian Brouwer 12 apr, 22:02

Jumbo viert zijn 100-jarig jubileum met een reorganisatie voor het personeel..


Frannk Lammers 12 apr, 22:14

Goedkope manier om van oudere jongere leidinggevenden af te komen en "later" 16 jarigen te benoemen die € 0.75 per uur goedkoper zijn...


L.J. Raymakers 12 apr, 23:06

Kenbaar,
V&D flikte dit ook!!


Ad Adjust 13 apr, 11:25

Als je alleen maar kan meejuichen, maar niet wil meebuigen en overtuigd bent van je marktwaarde dan is er toch niks aan de hand. Gewoon dergelijke maatregel aanpakken om jezelf in de markt te zetten bij andere werkgevers.

Voor anderen geldt, tel je zegeningen, wees blij met dat je het grote functie en salarisfeest hebt mogen meemaken, maar wees ook realistisch genoeg om je aan te passen. Immers...het zijn niet de sterkste of slimste die overleven, maar diegene die zich het beste aanpassen aan een veranderende omgeving"


Bernard Klopman 13 apr, 18:22

Gefeliciteerd Jumbo, 100 jaar, maar weinig oog voor het personeel.
Ga vooral zo door, maar ja de klanten zullen helaas wel komen.
Je kunt het geld beter besteden aan een raceteam, schaats- en wielerploeg!
Personeel is niet zo interessant.


Arie Feenstra 13 apr, 22:02

Een jaar waarin ze top omzetten draaien over de rug van personeel en kleine retailers die niet open mochten maar door branchvervaging hun omzet weggesluist zagen, hebben deze arrogante zakkenvullers het lef om te duur personeel in te ruilen voor de goedkoopste scholieren.
Voor mij een reden om dit soort bedrijven te boycotten, dat zouden alle Nederlanders moeten doen.


Tneresia Hoogstad 14 apr, 13:04

Zo is het ook bij veel andere ketens begonnen...eerst de ass bedrijfsleiders eruit... en later zelfs bedrijfsleiders. ...


Ans Valk-Termeulen 19 apr, 12:23

Schande! Het personeel is altijd de dupe,ze hebben winst gemaakt dat wil je niet weten,Ze stoppen het liever in een raceteam,schaats en wielerploeg.En zich zelf natuurlijk!


Willem de Wal 25 apr, 10:35

Inderdaad, besteed de corona winsten maar aan kleine jongens in raceauto's, het schaatsen waarin we jaar en dag wereldkampioen worden, gewoon een B sport dus en zogenaamde Nederlandse wielerploegen waarin buitenlanders de dienst uitmaken. De hele truckendoos wordt weer uit de kast gehaald om te kunnen besparen op de personeelskosten. En de vakbonden stonden erbij en keken er na. Nou ja nu is in de winkelbranche de georganiseerdheid van vakbondsleden ook al niet om over naar huis te schrijven. Ja personeel je zet in coronatijd je beste beentje voor en zo wordt je beloond.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!