Het merk D-reizen is vlak voor het faillissement van moederbedrijf D-rt Groep buiten de boedel geplaatst. Dat blijkt uit inschrijvingen in de Kamer van Koophandel en het merkenregister, meldt De Telegraaf.

De directeuren Jan Henne de Dijn en Marije Haeck hebben zowel 'D-reizen' als 'D reizen' overgeheveld naar hun privé-bv Selten, schrijft de krant. Dit gebeurde op 11 en 12 maart, enkele weken voor het faillissement. De curator zegt De Telegraaf dat hij op de hoogte is van de transacties en dat hij daar onderzoek naar zal doen. Hij weet nog niet of er sprake is van het benadelen van schuldeisers. De directeuren reageren niet op vragen van de krant.

Diverse partijen hebben interesse in delen van de boedel. De 'actie' van de directeuren belemmert een eventuele doorstart niet, zegt de curator.

Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen bij D-reizen. Hulp uit het voucherfonds kwam volgens het bedrijf te laat. Bij D-reizen werkten zo'n 1150 mensen bij de 285 reisbureaus. De franchiseondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.