FNG betaalt vorige eigenaar Ellos 100 miljoen

Het Zweedse e-commercebedrijf Ellos kan een doorstart maken. De Belgische modegroep FNG belooft de vorige eigenaar, Nordic Capital, honderd miljoen euro te betalen. Dat meldt FNG volgens persbureau Belga.

Samen voeren ze ook een 'strategische kapitaalherziening' door om Ellos 'de best mogelijke setting, kapitaalstructuur en mogelijkheden voor toekomstige en verdere expansie te bieden'. FNG kocht Ellos in 2019 voor 229 miljoen euro van het Scandinavische investeringsfonds Nordic Capital. De aankoopprijs was nog niet volledig betaald. Afgelopen zomer viel het doek voor de winkelactiviteiten van FNG in België en Nederland. In België viel onder meer Brantano eronder, in Nederland onder meer Miss Etam en Steps. Alleen de vennootschap FNG NV, met alleen nog Ellos in de portefeuille, bleef bestaan.

Omdat Nordic Capital nog geld tegoed had, spande het een arbitragezaak aan tegen FNG. Nu er zicht is op betaling, laat het fonds die zaak vallen. FNG zegt toe Nordic Capital honderd miljoen euro te betalen: zestig miljoen euro van de koopsom die nog verschuldigd was en veertig miljoen euro om openstaande vorderingen te regelen. Ellos zou bij een verkoop veel geld kunnen opleveren. Ceo Paul Lembrechts zegt dat het bedrijf vorig jaar een recordomzet van 316 miljoen euro boekte.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!