Tevredenheid over eerste dag met spontaan winkelen

De eerste dag waarop weer spontaan kon worden gewinkeld, is soepel verlopen. Dat melden de grote steden en brancheorganisatie INretail.

De zogenoemde niet-essentiële winkels mochten per 25 vierkante meter één klant ontvangen. Voor diverse kledingwinkels, met Primark voorop, stonden lange rijen. Ook bij de warenhuizen van IKEA was het erg druk. "Het wachten verliep gediscplineerd", meldde een woordvoerder van de gemeente Den Haag tegen de NOS. Uit andere steden klonken soortgelijke geluiden.

"Nederland kent 2500 winkelgebieden en nergens zijn alarmsignalen afgegaan", zei een woordvoerder van INretail na een rondgang langs diverse winkelgebieden. Winkeliers slaagden erin de drukte met stickers, linten en dranghekken in goede banen te leiden. INretail roept consumenten op voor rustigere tijdstippen te kiezen, zoals de ochtend en het begin van de week.

In de parkeergarages van Q-Park kan in twaalf steden 's ochtends tegen een lager tarief worden geparkeerd. De korting loopt op tot vijftig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!