TUI heeft toch geen interesse in D-reizen

TUI heeft toch geen interesse in D-reizen

TUI heeft toch geen bod gedaan op het failliete D-reizen. "Wij hebben geconcludeerd dat de boedel voor TUI geen toegevoegde waarde blijkt te hebben", meldt een woordvoerster van de reisorganisatie.

Marktleider TUI liet eerder weten interesse te hebben, maar die verdween na een eerste inventarisatie en analyse. Nu zijn er nog twee partijen in de race: Prijsvrij en Hillman Travel. De eerste organisatie zou zo'n 130 van de ongeveer 285 reisbureaus willen hebben, de tweede heeft interesse in circa vijftig winkels.

Het moederbedrijf van D-reizen werd begin deze maand failliet verklaard. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen. Hulp uit het voucherfonds kwam volgens het bedrijf te laat.

 

Reacties 1


Eelco de Boer 29 apr, 12:28

Tui had ook helemaal geen interesse in de winkels. Ze hadden twee belangen: 1) Het klantenbestand 2) Een concurrent uit de markt halen. Nu er andere bieders blijken te zijn, kunnen ze het niet waarmaken om de winkels alleen op te kopen om de concurrentie de pas af te snijden. En alleen voor het klantenbestand zal het te duur zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!