Merknaam D-reizen weer terug bij moederbedrijf

Merknaam D-reizen weer terug bij moederbedrijf

De merknaam D-reizen blijft behouden bij een eventuele doorstart. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Het merk D-reizen is vlak voor het faillissement van moederbedrijf D-rt Groep buiten de boedel geplaatst en door de directie op de privé-bv Selten gezet. De curatoren onderzoeken nu of deze actie de directeuren kwalijk genomen kan worden. 

Verder schrijven de curatoren dat voor de partijen die met D-reizen een mogelijke doorstart willen realiseren een online biedingsproces is ingericht. Daar kunnen alle gegadigden een indicatieve bieding uitbrengen. Het resultaat van dat proces wordt in een volgend verslag meegenomen.

D-reizen verwachtte in 2020 een jaaromzet van 500 miljoen euro te draaien. Door de coronacrisis werd dit twintig miljoen euro. Ook de commissie-omzet liep terug van 61 miljoen naar vijf miljoen euro.

D-reizen was daarna niet in staat om consumenten de reissommen terug te betalen toen de vakanties niet doorgingen en maakte daarom gebruik van het voucherfonds. Die aanvraag werd maar voor een deel gehonoreerd (tien miljoen euro in plaats van negentien), wat leidde tot het faillissement. Volgens de curatoren staat er nog voor 43 miljoen euro aan vouchers uit.

Naar alle waarschijnlijkheid hoeven consumenten die nog een vordering bij D-reizen hebben uitstaan er niet op te rekenen dat ze hun geld nog terugkrijgen. Dat komt door de hoge vordering van de belastingdienst, die vanaf maart 2020 uitstel van betaling heeft gegeven op lopende belastingen, zo schrijven de curatoren.

Het reisbureau heeft 285 vestigingen in ons land en er werken 1150 mensen.
 

Reacties 1


Michael Van veen 18 mei, 16:56

Sorry maar dit is ook al oplichting vind ik.
Ik wacht al sinds oktober 2020 op mijn teruggave.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!