Bergman: 'Winkels D-reizen snel open, anders is seizoen voorbij'

Bergman: 'Winkels D-reizen snel open, anders is seizoen voorbij'

Franz Bergman, eigenaar van Hillman Travel, wil een deel van de reisbureaus van het failliete D-reizen overnemen en zo snel mogelijk openen. "Anders is het seizoen deels voorbij", zegt hij tegen De Telegraaf

Bergman zou hierover in gesprek zijn met de familie Van den Broek, oprichter en eigenaar van een deel van de winkels. De familie is echter niet zelf bij de doorstart betrokken. "Ik heb contact gezocht met de familie Van den Broek, of we de huur in sommige gevallen kunnen overnemen en doorstarten onder de naam Hillman Travel", aldus Bergman. De curator heeft de huur van de winkels opgezegd, zo bleek uit het eerdere faillissementsverslag. 

"De winkels moeten de komende weken open, want dan worden de reizen voor de zomervakantie verkocht", stelt Bergman. "Spanje en Frankrijk gaan open. In augustus start je niet met het verkopen van reizen, dan is het seizoen al deels voorbij."

De curator laat waten dat in het volgende faillissementsverslag meer duidelijkheid komt over de biedingen op het failliete D-reizen. Dat verslag verschijnt op 4 augustus. Op last van de rechter is een crediteurencommissie benoemd, die moet adviseren over een doorstart. Naast Bergman heeft ook Prijsvrij interesse in een deel van de 285 winkels.

Reacties 1


Theo Duijndam 27 mei, 22:30

Nu nog een reisje voor een zacht prijsje

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!