DekaMarkt-directeur nu alweer weg

De herstructurering van Detailresult heeft een reeks wijzigingen in het management tot gevolg. Opvallend is het vertrek van Edith Appels, waarover Distrifood als eerste berichtte. Zij was pas sinds afgelopen oktober in dienst van de DekaMarkt-formule.

Deze week werd duidelijk dat de aansturing van supermarktketens Dirk en DekaMarkt verandert. Die zal voortaan meer per formule en minder centraal vanuit moederbedrijf Detailresult gebeuren. Dat heeft gevolgen voor de verantwoordelijkheden van de formuledirecteuren. Er komt tweekoppige leiding voor DekaMarkt en die wijziging sluit niet aan bij Appels' 'ambitie voor een brede directierol', zo schrijft zij op LinkedIn.

DekaMarkt heeft ervoor gekozen een nieuwe functie van formuledirecteur te creëren en de verantwoordelijkheden in tweeën te splitsen, legt een woordvoerder van Detailresult uit aan RetailTrends. Ralf Simons, de huidige operationeel manager, wordt verantwoordelijk voor de winkeloperatie, online bezorging en de integratie van de overgenomen Deen-winkels. Dirk Kat wordt naast zijn huidige functie als directeur productie eindverantwoordelijk voor commercie, marketing en formule.

De aansturing van DekaMarkt wordt opgesplitst omdat het een nieuwe functie met uitgebreider takenpakket is, zegt de woordvoerder. "Dat komt doordat ook online erbij zit, iets wat Dirk niet heeft, en de integratie van Deen. Dat is een behoorlijk pakket, vandaar dat besloten is dat voorlopig met twee mensen te doen." De woordvoerder benadrukt dat het niets te maken heeft met het functioneren van Appels. "Ondanks dat we haar niet graag zien vertrekken, is dit een logisch gevolg van de keuze om de aansturing te veranderen." 

Bij Dirk blijft Marcel Huizing als enige eindverantwoordelijk en krijgt hij er dus extra taken bij. Naast de winkeloperatie en marketing rapporteert voortaan ook de afdeling commercie aan hem.

Doordat de commerciële aansturing bij de formules komt te liggen stapt ook Edwin de Maa, commercieel directeur van Detailresult, op. Eerder deze week werd al duidelijk dat ceo Albert Voogd vertrekt. Cfo Bart Oprel is daardoor vanaf 1 juli de enige bestuurder van het moederbedrijf. Door Dirk en DekaMarkt minder centraal aan te sturen moeten beide formules beter van elkaar worden onderscheiden. De veranderingen moeten komende zomer hun beslag krijgen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!