Zizzi-winkels blijven dicht; doorstart niet gelukt

De veertien winkels van damesmodeketen Zizzi in Nederland gaan voorlopig niet meer open. Het is niet tot een doorstart gekomen, zegt curator David Bos tegen RetailTrends.

Zizzi richt zich op dames met een maatje meer. In februari viel het doek voor Company of 2006, de vennootschap waar de winkels onder vielen. Volgens Company of 2006 was de coronacrisis de oorzaak. Door de lockdown viel vrijwel de gehele omzet weg. De overheidssteun bleek ontoereikend en slechts met een handvol verhuurders kon een akkoord worden gesloten over huurverlaging.

De webshop van Zizzi is wel open. Die valt rechtstreeks onder het Deense moederbedrijf Ball Group. Bos verwacht dat die webshop zal blijven. Het is niet duidelijk of de Ball Group toekomst ziet in fysieke winkels in Nederland.

In maart zijn de winkels nog anderhalve week open geweest voor een uitverkoop. Volgens Bos was er een behoorlijke toeloop, al kan hij niets zeggen over de opbrengst. "Het is mij wel opgevallen dat de klanten aangaven dat ze het echt zouden missen als de winkels hier weg zouden zijn. Het is een bijzondere doelgroep die heel blij is met het concept van Zizzi." 

Foto: Google StreetView

Reacties 1


Joost Kriek 11 mei, 10:57

Ik had niet de indruk dat voor Corona het nou bepaald druk was in die winkels.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!