Zizzi keert terug in de winkelstraat

Damesmodeketen Zizzi keert in Nederland terug in de winkelstraat. De filialen in Leiden en Rotterdam (Alexandrium) worden binnenkort heropend.

Dat meldt financieel directeur Palle Lilleøre van het Deense moederbedrijf Ball Group aan RetailTrends. Zizzi, dat zich op dames met een maatje meer richt, had veertien winkels in Nederland. Die gingen dicht nadat in februari het doek viel voor Company of 2006, de vennootschap waar de winkels onder vielen.

Volgens Company of 2006 was de coronacrisis de oorzaak. Door de lockdown viel vrijwel de gehele omzet weg. De overheidssteun bleek ontoereikend en slechts met een handvol verhuurders kon een akkoord worden gesloten over huurverlaging. De webshop van Zizzi bleef wel open, omdat die rechtstreeks onder moederbedrijf Ball Group valt.

Ball Group heeft nu besloten met twee winkels door te gaan. Wanneer ze worden heropend, kan de financieel directeur nog niet zeggen. "Voorlopig blijft het bij deze twee, maar we staan altijd open voor goede, nieuwe mogelijkheden."

Foto: Google StreetView (de inmiddels gesloten winkel in Arnhem).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!