Hillman Travel neemt tientallen winkels D-reizen over

Hillman Travel neemt tientallen winkels D-reizen over

Hillman Travel neemt vijftig tot zestig winkels van het failliete D-reizen over. Het bedrijf, met achttien vestigingen in België, heeft daarover een akkoord bereikt met pandeigenaren. Dat meldt het FD.

Hillman had zich eerder bij de curatoren gemeld. Toen dat te lang duurde, benaderde eigenaar Frans Bergman de eigenaren van reiswinkels rechtstreeks. De reisbureaus die nu door Hillman worden voorgezet zijn niet van de familie van supermarktondernemer Dirk van den Broek, de oprichter van D-reizen.

De curatoren onderhandelen nog over een doorstart van D-reizen. Reisbemiddelaar Prijsvrij heeft interesse getoond voor de helft van de 285 vestigingen. Hillman zegt 'zoveel mogelijk' personeel te willen overnemen. Over vier tot zes weken moeten de eerste reiswinkels weer open gaan.

Het moederbedrijf van D-reizen werd begin april failliet verklaard. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen. Hulp uit het voucherfonds kwam volgens het bedrijf te laat.

 

Reacties 4


Hugo de Boer 18 mei, 20:11

Dit bericht toont maar weer dat curatoren er vooral zitten om hun eigen kas te spekken. Ze zijn dus simpelweg te traag. Gelukkig voor de werknemers lost een ondernemer het nu direct op. Het gaat echter wel ten koste van de schuldeisers, er is nu immers geen verkoop.


Freek Taal 19 mei, 09:25

Gaan ze ook de voucher uitbetalen aan de gedupeerden gezinnetjes Anvr geeft ook niet thuis hebben nog maanden nodig om uit te zoeken wie mogelijk iets krijgt dat lees ik nergens dus veel mensen kunnen hierdoor niet op vakantie


Hugo de Boer 19 mei, 11:29

Freek,

Omdat de curatoren te traag waren, is Hillman blijkbaar rechtstreeks met de pandeigenaren (verhuurders) gaan praten. Ze nemen dus niet het bedrijf over, maar huren het pand waar voorheeen toevallig ook een reisbureau zat. Ze hebben dan ook geen verplichtingen overgenomen.


Marina Dobbelaar 1 jun, 19:51

In februari 2020 ruim voor de coronauitbraak reissom volledig betaald. D -reizen HULST. Vliegreisje naar ROSES Spanje. Een samengestelde reis speciaal voor mijn moeder alles geregeld. Eerst zouden ze in maart 2021 uitbetalen, dan werd het mei 2021 zeiden ze, ja jullie krijgen dan het geld terug. Nou we wachten nog steeds. In 1 woord, SCHANDALIG D- REIZEN en TRANSAVIA. Eens maar nooit weer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!