Vennootschap FNG ook verdacht van fraude

De vennootschap FNG is door de onderzoeksrechter ook in verdenking gesteld voor alle tenlasteleggingen die zijn opgedoken in het strafdossier. Dat meldt De Tijd en bevestigt het parket. 

FNG profileerde zich in eerste instantie als slachtoffer in de zaak, niet als mededader van onder meer de marktmanipulatie, valsheden in de jaarrekeningen en misbruik van vennootschapsgoederen die naar voren komen in het strafdossier. "In het gerechtelijk onderzoek zijn aanwijzingen naar boven gekomen die mogelijk wijzen op de betrokkenheid van de vennootschap zelf", zegt een woordvoerder van het parket tegen de Belgische krant.

Het failliete retailconcern was van plan om na de aandeelhoudersvergadering van 16 juni een doorstart te realiseren voor de Zweedse modewebwinkel Ellos. De verdenking van FNG zelf dwarsboomt deze plannen, schrijft De Tijd. Voor marktmanipulatie kan de boete oplopen tot het drievoud van het vermogensvoordeel. Er zijn aanwijzingen dat de beleggers sinds 2018 geïnformeerd zijn over een kunstmatige, bedriegelijke omzet van FNG om zo de aandelenkoers te manipuleren.

De winkelactiviteiten van FNG in België en Nederland gingen afgelopen zomer failliet. In België viel onder meer Brantano onder het faillissement, in Nederland onder meer Miss Etam en Steps. De drie oprichters worden verdacht van fraude.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!