FNV nog steeds in actie voor betere supermarkt-cao

Vakbond FNV gaat gestaag door met acties voor een betere supermarkt-cao. Na vorige week in Amsterdam te hebben gestaakt, gaan vijftig stakende supermarktmedewerkers dinsdag naar Rotterdam. De FNV eist onder andere vijf procent meer loon. “Het is absurd dat de supermarktbazen hun medewerkers niet de waardering en het respect willen geven dat zij gewoon keihard verdienen.”

De medewerkers informeren klanten bij de winkels over het vastgelopen cao-overleg. Ze vragen klanten om steun en nodigen ze uit om samen op de foto te gaan. De cao Supermarkten is op 1 april 2020 afgelopen. Meer dan een jaar later is er nog steeds geen akkoord over een nieuwe cao. De FNV eist onder andere vijf procent meer loon, maar de werkgevers willen niet verder gaan dan tweeëneenhalf procent per 1 februari 2021.

Directeur Patricia Hoogstraten van het Vakcentrum, die de onderhandelingen namens de werkgevers doet, noemde eerder vijf procent meer loon 'buiten verhouding'. De forse omzetstijging bij supermarkten is volgens haar niet structureel, terwijl een loonsverhoging dat wel is.

De FNV en supermarktmedewerkers gaan zo al hun 29e stakingsdag in. “We blijven doorgaan met actievoeren, net zolang tot de werkgevers met ons een fatsoenlijke cao hebben afgesproken”, zegt Michiel Al, bestuurder FNV Handel. Alle acties verlopen volgens de vakbond geheel coronaproof.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!