Voormalig eigenaren D-reizen moeten helpen bij doorstart

De voormalige eigenaren van D-reizen moeten meewerken aan een doorstart van de reisbureauketen. Dat heeft de voorzieningenrechter van rechtbank Noord-Holland bepaald. 

Daarnaast moeten de oud-eigenaren de merkrechten van D-reizen vrijgeven. Doen ze dat niet, dan moeten zij een dwangsom van 50 duizend euro per dag betalen.

Prijsvrij wil een doorstart maken met D-reizen, waarbij het 140 reiswinkels voortzet en 650 arbeidsplaatsen behouden blijven. Een voorwaarde voor de doorstart is wel dat Prijsvrij de merkrechten van D-reizen voor 500 duizend euro overneemt. De voormalige eigenaren wilden een viervoud van dat bedrag zien.

In het kort geding vond de voorzieningenrechter de belangen van de doorstartende partij zwaarder wegen dan die van de oud-eigenaren. Bovendien hebben laatstgenoemde volgens de rechter onvoldoende duidelijk weten te maken dat de merkrechten meer dan de vijf ton waard zijn. 

Het doek viel begin april voor reisbureauketen D-reizen. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen bij het concern. Hulp uit het voucherfonds kwam te laat.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!