Sebastiaan de Jong nieuwe ceo Etos

Sebastiaan de Jong nieuwe ceo Etos

Sebastiaan de Jong is benoemd tot nieuwe ceo van drogisterij Etos. De Jong vervangt daarbij Saskia Egas Reparaz, die per 1 juni aan de slag is als ceo van warenhuisketen HEMA. 

De Jong werkt al 23 jaar bij Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Etos. Momenteel werkt hij als head of procurement voor Ahold Delhaize Europa & Indonesië. Zijn nieuwe rol bij Etos start per 1 juli. In die functie rapporteert hij aan Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europa & Indonesië. 

De nieuwe Etos-ceo startte in 1998 bij Ahold Delhaize als managementtrainee. In de loop der jaren bekleedde hij diverse functies binnen het concern, waaronder chief commercial officer in Tsjechië voor het merk Albert en hij was vanaf 2017 vicepresident store operation bij Albert Heijn. In 2018 werd De Jong chief commercial officer bij Intergamma en in 2021 keerde hij terug bij Ahold Delhaize.

"Met de benoeming van Sebasitaan krijgt het Etos-team een teamspeler erbij met ruime retailervaring in Nederland en internationaal", aldus Kolk. "In zijn diverse functies werd duidelijk dat Sebastiaan een inclusieve leider is die veel aandacht besteedt aan samenwerking in teams en graag het beste in iedereen naar boven haalt."

Reacties 2


Leonard Van Liere 3 jun, 18:32

Het blijft bij Etos het komen en gaan van nieuwe CEO's gelijk de al eeuwig durende wisselingen van imago van de keten. Dan ligt de nadruk weer op "gezond" vervolgens op de wereld van "schoonheid" om uiteindelijk af te dalen in de bulk aanbiedingen van het Kruidvat. Wie en wat Etos is en waar Etos voor staat, het blijft een raadsel en zo gezien blijft het bij Etos marginaal en lijkt het zo langzamerhand een overbodige keten. Je zult er maar franchisenemer zijn.


Gerrit Verdoes 4 jun, 21:28

Mischien even beter research doen Leonardo. Etos word al 5 jaar door de consument als beste drogist verkozen, en als kleine zusje van ahold en bol.com is het zeker geen overbodige winkelketen.

En wat de franchisenemer betreft maken zij etos. Ik denk dat er weinig zelfstandige drogisten zijn die nog een gezonde winkel hebben. Ik weet zeker dat de meeste etos franchisenemer maar al te blij zijn met een gezond moederbedrijf zoals ahold.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!