DA introduceert nieuwe formule samen met Coop

DA introduceert nieuwe formule samen met Coop

Supermarkt Coop en drogisterij DA introduceren samen de nieuwe formule DA select. De eerste Coop-supermarkt met dit concept is 4 juni geopend in Berlicum. Later deze maand volgen nog twee supermarkten.

De compacte formule DA select neemt veertig vierkante meter van de supermarkt in beslag en heeft naar eigen zeggen een compleet assortiment drogisterijartikelen. De vestigingen van DA select komen vooraan in de supermarkt. Het zijn aparte winkels, met eigen signing en bemand door een gediplomeerde drogisterijmedewerker. Afrekenen gebeurt bij de servicecorner van Coop.

"We zien dat klanten graag de supermarktboodschappen combineren met de drogisterijboodschappen. Daar speelt deze formule goed op in", zegt Bert Nijland, hoofd formulemanagement bij Coop. 

Het assortiment van DA select bestaat onder meer uit pijnstillers en vitamines, maar ook het complete DA-huismerk, huidverzorging en geuren. "In alle winkels werken gediplomeerde medewerkers en er is plaats en gelegenheid voor persoonlijk advies", vertelt Sylvia van Orden, hoofd formule bij DA. "Eén of twee keer per jaar geven we hier straks de klant de mogelijkheid om hun glucosegehalte, bloeddruk of cholesterol te laten meten."

DA select start later deze maand in een Coop-supermarkt in Arnhem en Apeldoorn. De eerste drie maanden wordt een pilot gedraaid die daarna geëvalueerd wordt. Vervolgens wordt de formule eventueel verder uitgerold naar meer supermarkten.

Reacties 1


Tom Wildenburg 9 jun, 10:20

Supermooie ontwikkeling waarbij bestaande trends (zie CVS in de USA) en nieuwe trends als de discussie rondom rookwaren en misschien ook het drankhok, worden omgeturnd in kansen om zo toegevoegde waarde te leveren in het supermarktkanaal. Benieuwd wie volgt :)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!