Dirk overhandigt btw-petitie aan Tweede Kamer

Dirk overhandigt btw-petitie aan Tweede Kamer

Algemeen directeur Marcel Huizing van supermarktketen Dirk van den Broek heeft een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarin wordt gepleit voor een verlaging van de btw op groente en fruit, van negen naar zes procent.

Onder de noemer 'de tijd is rijp' opende Dirk in het voorjaar een speciale website. De petitie is sindsdien door ruim 52 duizend mensen ondertekend.

De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, bleek onlangs nog uit cijfers van het CBS. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie, vindt Dirk. Omdat diverse pogingen om de btw op groente en fruit te verlagen tot nu op niets uitliepen, begon de supermarktketen de petitie. Dirk hoopt dat de overheid nu in actie komt.

Reacties 3


Bert Ysfogel 9 jun, 14:32

Dit gaat een enorme impact hebben op de eetgewoontes. 1 of 2 cent op een banaan of appel en mogelijk wel 3 cent op een potje worteltjes of een pak spinazie. Snackfabrikanten kunnen wel inpakken.


Henk de Vries 10 jun, 10:08

Het lijkt een prima maatregel (niet meer dan prima), maar in de praktijk betekent dit meer marge voor de verkoper. Het lijkt mij sterk dat de prijs daadwerkelijk omlaag gaat.


Bert Ysfogel 10 jun, 11:38

Een kilo bananen kosten een paar jaar geleden bij Jumbo 1 euro en nu 1,19. Nu mogelijk 1,15 als ze de btw verlaging doorgeven aan de klant. Slaat nergens op die paar centen er af. Prijzen fluctueren zoveel dat het ook niet te controleren is. Bovendien zullen (arme) gezinnen hun (slechte) eetgewoontes veranderen als ze hooguit 1 of 2 euro goedkoper uit zijn per week aan groente/fruit?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!