GroenRijk stopt als franchiseformule: 'Een rigoureuze stap'

GroenRijk stopt als franchiseformule: 'Een rigoureuze stap'

GroenRijk stopt als franchiseformule. De ondernemers stappen met ingang van 1 januari 2022 over naar GRS Retail, waar zo'n 120 Nederlandse en Belgische tuincentra onder vallen.

"Een rigoureuze stap", zegt interim-directeur Nico Koppenol van GroenRijk Retail B.V. tegen RetailTrends. "Het heeft te maken met het economisch klimaat waarin we zitten en met de schaalgrootte van de club." Met 25 winkels is die club te klein. "Het heeft niets met de concurrentie te maken, maar of je een organisatie zo kunt vormgeven dat die passend is voor het aantal franchisenemers dat je hebt. Je hebt een bepaalde professionaliteit nodig en die is met deze schaalgrootte moeilijk te realiseren."

In de praktijk komt het erop neer dat de naam GroenRijk ter beschikking wordt gesteld aan GRS Retail. Die onderneming gaat daarmee een marketingmodule invullen. De ondernemers sluiten vervolgens met GRS Retail een afnameovereenkomst en een marketingovereenkomst, zodat ze de naam GroenRijk op de gevel kunnen houden. Koppenol verwacht dat vrijwel alle 25 ondernemers zullen overstappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!