Nieuwe alcoholwet legt korting op bier en wijn aan banden

Nieuwe alcoholwet legt korting op bier en wijn aan banden

Supermarkten en slijterijen mogen vanaf 1 juli niet meer dan 25 procent korting geven bij de verkoop van alcohol. Dat is vastgelegd in de nieuwe Alcoholwet, die de Drank en Horecawet vervangt, zo schrijft NU.nl.

Grote kortingen op drank is met de nieuwe wet verboden, evenals het doorgeven van drank aan minderjarigen. Ook wordt het naleven van de regels strenger gecontroleerd. Acties als 'twee halen één betalen' mogen vanaf volgende maand dus niet meer, aangezien dan de korting vijftig procent bedraagt. De nieuwe wet moet alcoholgebruik en -misbruik met name bij jongeren tegengaan.

Supermarktkoepel CBL zegt dat de supermarkten goed voorbereid zijn op de nieuwe wet. "Wat eventuele gevolgen voor de verkoop op de langere termijn zijn, is (nog) niet te voorspellen", aldus de brancheorganisatie.

Handhaving op de regels gebeurt door de NVWA en bij overtreding wordt er een boete vastgelegd, variërend tussen de 1360 euro en de 5440 euro. De precieze hoogte hangt af van de grootte van het bedrijf en of het eerder de fout in is gegaan. "Naast het opleggen van een bestuurlijke boete kan de NVWA ook een last onder dwangsom opleggen om een stuntaanbieding te doen stoppen", aldus een woordvoerder.

 

Reacties 1


Grolschdrinker_91 . 16 jun, 15:34

Slechte zaak!

massaal overgaan op Klok dus; das sws maar 8 euri de krat.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!