Run op goedkope kratjes bier in supermarkten

Run op goedkope kratjes bier in supermarkten

Consumenten slaan in de supermarkt massaal sixpacks en kratjes bier in. Vanaf donderdag, 1 juli, is het daar namelijk gedaan met stuntaanbiedingen.

Volgens de nieuwe alcoholwet mag er dan nog maar maximaal 25 procent korting worden gegeven op bier en wijn. Nu is dat nog vijftig procent. Met de nieuwe wetgeving wil de overheid problematisch drankgebruik aanpakken.

Bierbrouwers zeggen tegen De Telegraaf dat er de afgelopen dagen een piek was in de verkoop van kratjes bier. Volgens AB InBev (onder meer Jupiler en Bud) komt dat door de berichtgeving over de gewijzigde wetgeving, maar ook door het EK voetbal. Ook Swinckels (Bavaria en Palm) wijst op de alcoholwet, maar ook op het mooie weer.

 

Reacties 3


L. H. 28 jun, 10:40

Weer zo'n ondoordachte wet.
Na 1 juli worden de bruto prijzen waarschijnlijk 25% verlaagd en zijn de actieprijzen weer als vanouds.
Problematisch drankgebruik los je niet op door de prijzen te verhogen.


H L 28 jun, 15:42

Wat een grote onzin allemaal, De grote merken mogen hun kratje bier niet in de aanbieding doen voor €9 om drankmisbruik aan te pakken.Maar de Lidl mag wel een krat Kordaat voor €6 verkopen………!


R D 29 jun, 22:30

Winkeliers hebben tijdens de corona crisis genoeg geld verdiend. Personeel is uitgebuit. En nu nog zeuren ook. Producten, vooral verse, zijn niet lang houdbaar en al smerig als je er mee thuis komt. Dit komt omdat veel producten uit de vriezer of koeling komen die vervolgens snel bedreven. Schandalig die prijzen en de boer maar uitmelken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!