Winkelstraten zijn drukker, maar nog onder niveau van voor corona

Door de versoepelingen neemt de drukte in de winkelstraat toe. Afgelopen week was het ongeveer de helft drukker in de winkelstraat vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van retailadviesbureau RMC.

Vanaf maart is een stijgende lijn te zien, toen winkelen op afspraak weer mogelijk was. In april was de toename pas echt goed zichtbaar, toen de winkels weer 'normaal' open waren.

De drukte in de winkelstraat is echter nog steeds onder het niveau van voor de coronacrisis. Hoewel in de week van 7 tot en met 13 juni de helft meer mensen in de winkelstraat te vinden waren dan een jaar eerder, is het vergeleken met dezelfde week in 2019 nog 34 procent rustiger.

"De daling van de drukte die we door de lockdown in de eerste tweeënhalve maand van 2021 hebben gezien, wordt waarschijnlijk in de komende maanden goedgemaakt", zegt Huib Lubbers, eigenaar van Bureau RMC. "Het drukteniveau van 2019 zullen we echter niet halen dit jaar. Het voordeel is wel dat de mensen die nu naar de winkelstraat komen echte kopers zijn. En ze kopen ook meer dan vroeger."

Met name de grote steden Amsterdam, Rotterdam. Utrecht Den Haag en Almere kennen een grote groei. Daar was het afgelopen week bijna zestig procent drukker. In middelgrote steden betrof die stijging 24 procent en voor kleinere steden was dat acht procent.

In 2021 tot dusver is het nog beduidend minder druk dan in dezelfde periode vorig jaar (-31 procent). Vergelijk je deze periode met dezelfde maanden in 2019, waren er dit jaar zelfs zestig procent minder mensen in de winkelstraat te vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!