Albert Heijn verliest slag in slepende franchisezaak

Ruim 240 franchisenemers van Albert Heijn zijn door de Hoge Raad in het gelijk gesteld in een al jaren lopend conflict. De zaak moet nu opnieuw worden bekeken.

De zaak gaat over de financiële afrekening tussen Albert Heijn en een groot deel van zijn franchisenemers over 2008 en de jaren daarna. Beide partijen liggen overhoop over de interpretatie van de franchiseovereenkomst. Door onduidelijke begrippen in de contracten, zoals ‘belastprijs’ en ‘onverdeelde marges’, claimen franchisenemers miljoenen euro’s te hebben misgelopen.

De franchisenemers vinden dat ze aanspraak maken op een breed scala aan inkomsten die Albert Heijn ontvangt. Zowel de rechtbank als het gerechtshof stelde de ondernemers in het ongelijk, op basis van de uitleg van de franchiseovereenkomst. Maar de Hoge Raad denkt daar dus anders over en is het met de franchisers eens dat de begrippen te vaag zijn. De zaak wordt nu verwezen naar een gerechtshof in Den Haag om er opnieuw naar te kijken.

Albert Heijn zegt in een reactie het jammer te vinden dat de zaak nog niet kan worden afgesloten. "We gaan het arrest bestuderen en bekijken wat de vervolgstappen zijn."

Het is voor het eerst dat de franchisenemers een succes behalen in het conflict. De zaak loopt sinds 2016.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!