Amac-ceo: 'Onduidelijk of Apple zelf ook zit te wachten op museum'

Amac-ceo Ed Bindels opent volgend jaar een Apple Museum in Utrecht, maar hij weet niet zeker of Apple ook op een museum zit te wachten. "Ik heb van Apple nog geen reactie gehad en ga het ook maar niet vragen", zegt Bindels lachend tegen RetailTrends.

"Apple wil als merk vooral geassocieerd worden met nieuwe producten en niet met zijn historie, verwacht ik", stelt de Amac-ceo. Hoewel Apple het museum niet kan tegenhouden, kan het misschien wel wat vinden van de naamvoering. "Ondanks dat iedereen het Apple Museum zal noemen, weet ik niet of Apple daar zelf mee akkoord gaat."

Aan de andere kant kan het ook maar zo zijn dat het merk in het museum wil participeren, zodat het 'echt heel goed wordt'. "Laten we maar geen slapende honden wakker maken."

Bindels is in de coronacrisis gestart met het uitbreiden van zijn Apple-verzameling. Toen hij de collectie van het Apple Museum in Westerbork kon overnemen, was zijn verzameling ineens nagenoeg compleet. "Het is nostalgie. Naast het verhaal van Apple vertelt het museum ook het verhaal van mijn loopbaan. Alle tussenfasen en alle herinneringen komen samen. Het is echt een hobby."

Lees op RetailTrends meer over hoe merken en retailers hun verleden conserveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!