Wehkamp en financieringstak los van elkaar verder

Tinka, de financieringstak van Wehkamp, gaat zelfstandig verder. De ondernemingen denken los van elkaar beter te kunnen groeien.

Het voormalige Wehkamp Finance geeft al sinds 1960 kredieten aan Wehkamp-klanten. In de zomer van vorig jaar was al duidelijk dat het bedrijf op zoek wilde gaan naar meer retailers. BCC was al aangehaakt, inmiddels geldt dat ook voor onder meer Buckaroo, Sanitairwinkel en Youfone.

Wehkamp Finance kreeg de afgelopen jaar geregeld kritiek, omdat het de maximaal toegestane rente van veertien procent vroeg. Tijdens de coronacrisis werd dat verlaagd tot 9,9 procent, nadat de overheid had aangekondigd dat het tijdelijk maximaal tien procent mag zijn. Tinka houdt vast aan die 9,9 procent. "Die rente is doorgaans niet de reden dat mensen niet meer kunnen betalen", zegt topman Karlheinz Toni tegen het ANP. "Het is veel belangrijker om te kijken of ze een aankoop überhaupt kunnen betalen."

Tinka zegt dat de bescherming van klanten hoog in het vaandel staat. Zo is besloten om ook bij betalingen van minder dan duizend euro een controle te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!