Oscar Diele: 'Ik wil geen harde spijker worden'

Oscar Diele (Flinders) is ijdel genoeg om in proportie te willen blijven.

Oscar Diele (51)
Ceo Flinders 
Ongeduldig, probeert te mediteren

De sportschool is weer open. Al geweest?
“Ja, vanochtend. In ons wooncomplex zit een sportschool en ik fitness daar. Ik loop hard en ik hou van wielrennen, maar ik wil geen harde spijker worden. Vandaar fitness, om een beetje in proportie te blijven. Ik ben ijdel genoeg om dat belangrijk te vinden.”

Vorig jaar werd je 50. Hoe heb je dat gevierd?
“Ik werd net voor de eerste lockdown vijftig. Ik had een bar afgehuurd voor een feestje met een stuk of honderd genodigden. Dat was achteraf voor lange tijd het laatste feestje, dus extra fijn dat we een gezellige avond hebben gehad.”

Je hebt een relatie en twee kinderen. Vertel daar eens over.
“Mijn partner en ik ontmoetten elkaar in een bar, op een verjaardag van een gezamenlijke vriendin. Het was in de tijd dat je telefoonnummers uitwisselde op een bierviltje. Enfin, lang verhaal in het kort: we zijn nu zo’n twintig jaar samen en hebben een zoon en een dochter van veertien en twaalf jaar. We houden van reizen. We proberen elk jaar een andere bestemming te bezoeken. Vuurland staat hoog op ons verlanglijstje, maar deze zomer wordt het gewoon de camping in Ermelo.”

Volgens je Twitter-account lees je een boek per maand. Wat ligt er nu op je nachtkastje?
“Nouja, dat is het streven hè. Ik lees nu Revolusi, een boek over de Indonesische onafhankelijkheid. Daarnaast ben ik bezig in Scaling up van Verne Harnish. Ik lees graag biografieën en non-fictie. Het helpt me ontspannen en geeft me meer voldoening dan passief voor de tv hangen.”

Ook gezien op Twitter: je liefde voor gadgets. Welke is je favoriet?
“Mijn iPhone, zonder twijfel. Ik koop altijd de nieuwste op de dag van lancering. Mijn vorige exemplaar gaat dan het gezin in. Mijn gemiddelde schermtijd? Even kijken. Twee uur en een kwartier per dag. Valt nog wel mee, toch?”

Heb je ook weleens een miskoop gedaan?
"Miskoop is een groot woord, maar ik heb ooit een Apple Watch gekocht die ik nauwelijks gebruik. Ik draag eigenlijk altijd een sporthorloge om mijn lichaamsfuncties te registreren.”

Sinds begin dit jaar sta je aan het roer bij Flinders, je nam het stokje over van de oprichter. Hoe is het om ‘het kindje’ van Geert-Jan Smits groot te brengen?
“Ik werk al zeven jaar bij Flinders en was mede-eigenaar. Het huidige team en propositie hebben we samen vormgegeven, het voelt dus echt als ons kindje. In deze rol moet ik veel afwisselen tussen strategische en operationele beslissingen. Geen dag is hetzelfde, die diversiteit past goed bij me.”

Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
“Vorige week heb ik met vrienden een online workshop gevolgd waarbij we leerden cocktails mixen. We kregen de ingrediënten thuisgestuurd en maakten onder begeleiding van een barkeeper verschillende drankjes. Leuk om eens te doen. Mijn favoriet: een martini met passievrucht en wodkalime. Ik houd sowieso van goed eten en goede wijnen. Zelf kook ik niet zo vaak, wel ga ik graag naar een bijzonder restaurant om lekker in de watten gelegd te worden.”

Stel dat je een vriend(in) hebt die in alles op jou lijkt. Waaraan zou je je op den duur ergeren?
“Aan mijn ongeduld. Ik wil alsmaar snel door en geniet te weinig van het hier en nu. Een dag heeft voor mij te weinig uren, eigenlijk heb ik een structureel gevoel van ontevredenheid. Ik koester dat niet, ik denk echt dat ik daardoor een stuk levensplezier mis. Anderzijds brengt het me ook wel weer verder omdat ik altijd dóór wil.”

Wat doe je om die onrust te beteugelen?
“Rond een uur of tien ’s avonds stop ik met werken en doe ik een begeleide meditatie met de app Calm. Ik probeer dat elke dag een kwartier te doen. En gelukkig remt ook mijn partner me af en toe af.”

Zou de jongen die je was trots zijn op de man die je bent geworden?
“Dat denk ik niet. Ik zie altijd wat er beter kan en zou tegelijkertijd meer willen genieten van het moment. Waar ik wel trots op ben is het feit dat ik een partner heb gevonden met wie ik oud wil worden en twee prachtige kinderen heb. We geven elkaar de ruimte en zijn ook elkaars basis, samen staan we sterk.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!