Robomart test geautomatiseerde supermarkt op wielen

Robomart heeft in de Verenigde Staten een geautomatiseerde winkel op wielen geïntroduceerd. De mobiele mini-supermarkten rijden in West Hollywood in de staat Californië. 

Via een app kan de klant de geautomatiseerde winkel voor laten rijden. De winkel op wielen staat binnen tien minuten na bestellen voor de deur, vanwaar de klant kan kiezen uit een selectie producten. De deur van de bus gaat open via de app. Vervolgens kan de klant de gewenste items pakken en de deur weer sluiten met de app. De winkel checkt welke producten er zijn gepakt en het betreffende bedrag wordt automatisch afgeschreven van de betaalkaart die gekoppeld is aan de app. 

Er zijn twee verschillende winkels, één met gezondheids- en verzorgingsproducten zoals shampoo en ibuprofen. Ook rijdt er een Snacks Robomart met onder meer chocola, chips, frisdrank en andere snacks. In de aankomende maanden komt daar nog een supermarkt-variant bij met verse en gekoelde producten.

De busjes worden wel bestuurd door een chauffeur, maar de shopervaring van de consument is volledig geautomatiseerd. Er is dus geen interactie met de chauffeur en het is bijvoorbeeld niet mogelijk een fooi achter te laten. 

Robomart test al sinds 2018 met deze geautomatiseerde winkels. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!