Openen D-reizen-winkels minder soepel dan verwacht

Openen D-reizen-winkels minder soepel dan verwacht

De heropening van de winkels van D-reizen gaat langzamer dan verwacht. Dat laat directeur Marc van Deursen van Prijsvrij weten aan het ANP. Volgens Van Deursen hebben de voormalige bestuurders nog een poging gedaan om winkels ‘weg te kapen’.

Prijsvrij liet begin vorige maand weten honderd winkels van de reisbureauketen over te nemen en bereikte met de curatoren overeenstemming over een doorstart van de merknaam en het klantenbestand. De reisorganisatie wil verder met zo'n 150 van de oorspronkelijke 285 reisbureaus en ongeveer 450 van de vroegere 1100 medewerkers.

De eerste reisbureaus met de naam D-reizen op de gevel gaan deze donderdag weer open. Van Deursen verwacht voor het einde van deze maand ongeveer 75 tot 85 winkels in bedrijf te hebben. Eigenlijk hoopte hij dan al honderd filialen open te hebben, maar hij denkt nu dat dit niet langer realistisch is.

Vertrouwen
Ton Tekstra, een van de curatoren, herkent de moeilijkheden maar heeft er vertrouwen in dat de doorstart niet in gevaar komt. Hij heeft aan investeerder Wim Smit van The Travel Company, die samenwerkte met de voormalige bestuurders, laten weten dat hij moet stoppen met zijn pogingen om winkels weg te kapen.

Begin april viel het doek voor reisbureau D-reizen. De coronacrisis zorgde ervoor dat er nauwelijks nog geld binnenkwam en hulp uit het voucherfonds kwam te laat. De voormalig bestuurders van D-reizen en investeerder Smit waren niet direct bereikbaar voor commentaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!