'Honderden La Place-vestigingen wereldwijd'

La Place moet binnen enkele jaren wereldwijd enkele honderden vestigingen hebben. Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd in een gesprek met NU.nl.

In Nederland moeten het er minimaal honderd worden, zegt Van Eerd. Zoveel waren er ook toen Jumbo de keten kocht uit de failliete boedel van V&D. Inmiddels zijn er nog zo'n zestig vestigingen in Nederland, waarvan Jumbo er circa tien heeft. De rest wordt gerund door franchisers. Jumbo is wel de eigenaar van het merk.

Door de coronacrisis bleef de omzet van La Place vorig jaar steken op vijftig miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog 165 miljoen euro was. Jumbo zette een streep door 23 filialen, omdat die onder een nieuwe formule niet rendabel waren te maken.

La Place zit al in enkele steden in het buitenland. Van Eerd ziet vooral mogelijkheden met La Place Express, waar de nadruk ligt op 'to-go'. "Met de nieuwe formule willen we overal zitten waar veel mensen langskomen." Het is de bedoeling dat de nieuwe vestigingen deels worden geëxploiteerd door Jumbo en voor een deel via franchise.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!