Getir heeft grootse uitbreidingsplannen in Nederland

Getir heeft grootse uitbreidingsplannen in Nederland

De Turkse flitsbezorger Getir wil flink uitbreiden in Nederland. “We willen binnen korte tijd minimaal honderd darkstores in Nederland openen”, zegt chief expansion officer Berker Yagci tegen RetailTrends. In hoeveel steden is nog niet bekend. Ook wil het bedrijf andere diensten naar Nederland brengen.

Getir bestaat sinds 2015 en zette in mei dit jaar voet aan wal in Nederland. Momenteel is Getir enkel nog actief in Amsterdam met vier darkstores, maar het is wel druk bezig met het kijken naar andere steden. “We hebben geen specifieke targets waar we aan vastzitten, maar we willen zoveel mogelijk mensen gaan bedienen.”

De uitbreidingsplannen worden mogelijk gemaakt door de onlangs binnengehaalde investeringen. In maart haalde het bedrijf driehonderd miljoen euro aan groeigeld op en in juni kwam daar nog eens 550 miljoen dollar bij. “Met het geld zijn we onder andere van plan om in de Verenigde Staten uit te breiden. Een ander deel gaat naar onze huidige uitbreiding in Europa.”

Volledige ervaring
Naast de implementatie van de flitsbezorgdienst is het Turkse bedrijf ook van plan met andere diensten naar Nederland te komen. In Turkije is het bedrijf al actief met een soortgelijke dienst met een groter assortiment (GetirMore), een lokale bezorgdienst (GetirLocals), een waterbezorgdienst (GetirWater) en een restaurantbezorgdienst (GetirFood). “Op dit moment ligt onze focus op de flitsbezorging in Nederland, maar in de toekomst willen we een volledige ervaring gaan bieden rondom dagelijkse behoeften.”

Benieuwd naar de oorsprong en de andere toekomstplannen van Getir? Lees dan het hele interview met Yagci. 

Reacties 1


Henk de Vries 7 okt, 13:28

Kom met een filiaal naar Dordrecht. Is dat geen goed idee?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!