Retailers worstelen met personeelstekort

Veel retailers kampen met een tekort aan personeel. Bij onlinesupermarkt Picnic zitten momenteel negentig werknemers thuis in quarantaine. "Dat raakt ons wel, gelukkig is het vanwege de vakantietijd iets minder druk", zegt mede-eigenaar Michiel Muller tegen het AD.

Volgens Muller is het gros van de quarantaines preventief. "Aan de ene kant zonde dat mensen thuiszitten zonder klachten, aan de andere kant bieden we medewerkers zo wel een veilige werkomgeving."

Directeur Jan Meerman van branchevereniging INretail stelt dat er geen personeel meer te krijgen is. "Veel winkeliers kampen sinds de volledige heropening met een structureel tekort aan mensen." De branche is tijdens de coronacrisis tien tot twintig procent van de medewerkers kwijtgeraakt. "Zij hebben elders werk gevonden."

Branchevereniging CBL zegt geen signalen vanuit de supermarkten te ontvangen over roosterproblemen.

Reacties 3


Gerrit Verdoes 20 jul, 22:28

Mischien personeel eerst maar eens normaal betalen..


Marcel Schwegler 22 jul, 21:03

Klopt een goede CAO afsluiten heer Meerman kijk eens naar de trouwe medewerkers die al jaren stilstaan en 'bovenschalig' zijn.


Cok Arkesteijn 5 aug, 18:34

Laten we beginnen om ‘Personeel’ medewerkers/sters te noemen dat is wat vriendelijker, toch? Ten 2e het personeelstekort is maar betrekkelijk, want op dit moment is het zo maar als over 1,5 jaar het weer minder gaat zullen de boventallige medewerkers/sters er weer worden ‘uitgeschopt’, toch dames en heren werkgevers? Ten 3e is het in de Retail de salariëring werkelijk om te huilen, ECHT! Ten 4e , speciaal in de mode Retail, zijn er ‘vouwers/sters nodig en niet verkoopmedewerkers/sters die een positieve bijdrage geven aan de omzet van de dames/heren Retailers!! Dus is het de grote vraag of het nog wel aantrekkelijk is om überhaupt in de Retail te gaan werken! Nou, ik denk van niet!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!