'Omzet webwinkel telt mee bij vragen huurkorting'

'Omzet webwinkel telt mee bij vragen huurkorting'

Winkeliers moeten de omzet die behaald is via de webshop meetellen als ze huurkorting vragen. Dat blijkt uit een tussenvonnis van de kantonrechter in Rotterdam in een zaak die was aangespannen door Scotch & Soda.

De kledingketen eist tienduizenden euro's terug van verhuurder Herbel, omdat de omzet in de winkels veel lager uitviel door coronamaatregelen van de overheid. De vaste lasten lopen wel gewoon door, benadrukt Scotch & Soda. De keten rekent de onlineomzet niet mee, omdat de webshop onder een andere bv valt. De kantonrechter vindt het niet redelijk dat deze omzet buiten beschouwing wordt gelaten.

Huurrechtadvocaten zeggen tegen het FD dat deze zaak gevolgen kan hebben voor andere winkelketens en hun huurbazen. Winkeliersorganisatie INretail vindt dat de onlineomzet niet moet worden meegeteld, zegt een woordvoerder tegen de krant.

De zaak gaat begin augustus verder.

Reacties 1


Leonard Van Liere 21 jul, 15:03

Onzin, ook met de webwinkel vergaar je inkomen , aparte bv of niet, en niet meetellen betekent gewoon graaien van de burger, graaien van je klanten. Voorlopig gewoon voorbij lopen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!