Boete voor Deliveroo voor inzetten personeel zonder werkvergunning

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft in 2018 22 werknemers zonder werkvergunning in dienst gehad. Daarom krijgt het bedrijf van de Inspectie SZW een boete van 176 duizend euro.

Deliveroo had voor de 22 personeelsleden geen werkvergunning aangevraagd, maar dat is wel verplicht. Daarmee overtreedt het platform de Wet arbeid vreemdelingen. 

Deliveroo ziet eigen koeriers niet als werknemers, maar als zzp'ers. Het is een doorn in het oog van vakbonden, die al jaren via rechtszaken proberen aan te tonen dat het om een schijnzelfstandigheid gaat. De Inspectie SZW volgt diezelfde lijn. 

"Op basis van het boeterapport is geconcludeerd dat de werkzaamheden onder gezag van het platform hebben plaatsgevonden", aldus de inspectie. "Daarmee worden de vreemdelingen niet als zelfstandige aangemerkt en gold er geen uitzondering op de werkvergunningsplicht."

Deliveroo maakt bezwaar tegen het besluit en gaat zo nodig in beroep. "Het besluit is gebaseerd op een groot aantal onjuistheden", zegt een woordvoerder tegen de NOS.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!